onsdag 11 augusti 2021

Norrlandsresan dag 1








Årets sommarresa gick norrut med Östersund som den nordligaste punkten (om inte Åre och Örnsköldsvik ligger någon kilometer högre upp då). Vi var borta i två veckor och varierade boendet mellan stugor och tält. Vi besökte sex norrlandslandskap (utav nio) och tre av UNESCOS svenska världsarv. 

På dag ett gick resan från Göteborg till Fagersta med stopp i Jönköping, Vadstena och Nora. I Jönköping hälsade vi på farmor och farfar och åt lite. Nästa stopp var Vadstena som syns på bilderna nedan. Vi besökte klostermuseet och sedan tog vi ett efterlängtat dopp i Vättern. Det var 30 grader varmt i luften, så det var skönt med svalka och Vättern går verkligen inte av för hackor när vattnet har rätt temperatur.





Sedan fortsatte resan mot Nora som är en gullig trästad och en stad man alltid känt till pga. sången "Tre små gummor" som gick till Nora.




Fast här har vi tre små gubbar som går i Nora. 

I bilen delade vi upp tiden mellan att lyssna på ljudböcker och spela på sin ipad. När barnen spelade lyssnade jag och Lucas på en annan ljudbok, det blev att barnen lyssnade på den också när de spelade. Vi lyssnade på "Guldkompassen", "Emil i Lönneberga" och "Ronja Rövardotter". Vuxenböckerna vi lyssnade på var "Hämnden är ljuv AB" och "Krutgummor på krigsstigen".

På kvällen kom vi fram till campingen i Fagersta där vi bokat en stuga. Det var en riktigt skruttig camping (vinnaren av skruttigaste camping blir nog den i England när jag var 13 år, men denna blev en god tvåa). Men det låg en badsjö alldeles intill som vi badade i och det var underbart i värmen.



 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar