onsdag 11 augusti 2021

Norrlandsresan dag 6

 


Nu var det dags att åka vidare till nästa destination som var Örnsköldsvik, så vi städade ur stugan som varit "hemma" under fyra dagar och begav oss iväg.



Första stoppet var "Döda fallet". Mitt minne av det från min barndom var en stenhög, så detta var en positiv överraskning. De har nu byggt gångvägar över hela området som en gång var ett vattenfall, så man kunde se det från alla vinklar och vrår. Barnen tyckte att det var kul att klättra runt. Från början var här alltså ett vattenfall, men på 1700-talet ville man bygga en kanal förbi fallet för att kunna frakta varor enklare. Man kan väl säga att det inte gick som planerat och sjön som låg över fallet och själva fallet tömdes helt på vatten på bara några timmar efter att en fördämning brustit. Men vi fick oss en fin promenad med jättegrytor och vacker utsikt.








Nära "Döda fallet" finns "Thailändska paviljongen" som vi tog oss en titt på. Det är byggt till minne av en thailändsk berest kung som var här på besök år 1897.



Framåt kvällen kom vi fram till Gullviks camping som ligger lite utanför Örnsköldsvik. Här bodde vi i tält och det var en trivsam camping som blev vår favorit.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar