onsdag 27 juli 2022

Vansbrosimmet


I år gör Lucas "En klassiker" (alltså Vasaloppet, Vätternrundan, Vansbrosimmet och Lidingeöloppet). Hela familjen följde med när det var dags för Vansbrosimmet. På väg upp stannade vi vid Kvarnstensgruvan i Lugnås. Det var mysigt; vi åt matsäck, tittade på omgivningarna och spelade jättefia (utan knuff för husfridens skull).



Vi hade bokat en stuga en bit utanför Örebro där vi sov en natt. Dagen efter var vi på äventyrsbadet Gustavsvik/Lost City. Det var kul! Det roligaste tyckte jag var att Freja tog sina första simtag! Vi var där i sex timmar och mot slutet låg killarna på varsin bänk helt slutkörda, Freja var fortfarande på gång när jag meddelade att jag inte orkade mer. Då skulle hon bara prova att simma utan sin simväst och upptäckte att hon kunde! Då var vi tvungna att stanna lite till... åtta simtag blev rekordet. Efter Mc Donalds bar det av mot Vansbro. På vägen dit körde vi på en liten fågel som lyckades åka in i gallret framför motorn. Den behövde vi ta bort, så det blev lite dramatik! Dramatiken slutade inte där för när vi kom fram till nästa bokade boende så hade någon annan fått det. Det löste sig tillslut med att vi kunde hyra en jättefin stuga en liten bit bort.



Dags att simma! Såhär snygg är man då! Det var 600 personer som simmade loppet "öppen älv". Det ösregnade till en början så vi andra satt i bilen och väntade. Tyvärr väntade vi för länge, Lucas var mycket snabbare än beräknat, så vi missade honom.




Här väntar vi förgäves medan Lucas väntade på oss en bit bort.


På vägen hem stannade vi vid Håverudsakvedukten vilket var en positiv överraskning.

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar