tisdag 14 juli 2020

Skaraborg-semestern den 9 juli



Campingen låg vackert och vi hade tur som hittade en så fin plats alldeles vid vattnet. Det var så härligt att äta frukost där. Frukosten på våra tältsemestrar består av fruktyoghurt/blåbärssoppa med "godisflingor", mackor med nutella och varm choklad. Campingen hade också en rolig studsmatta där barnen höll till en hel del.




Den här dagen åkte vi till Karlsborgs fästning. Alla barnen hjälpte Freja med en skattjakt som ledde oss runt på hela området. Vi gick också en guidad tur inne i själva fästningen som var lite extra spännande/läskig.



Sista skattkistan är hittad! Freja fick en guldtacka som pris. Den skulle hackas sönder och i den gula sanden låg en fin sten.


Efter ännu en pizzeria åkte vi till Forsviks bruk och Forsviks sluss. Slussen byggdes 1813 vilket innebär att det är Göta Kanals äldsta sluss. Bruket som är museum nu var stängt när vi kom dit, men man kunde njuta av de vackra miljöerna. Det var överhuvudtaget väldigt vackert i Forsvik. Bonusen var också att vi fick se en slussöppning, det var roligt!




Slussöppning!


Lite familjebilder fick vi också till.




Freja hackar i guldtackan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar