tisdag 14 juli 2020

Skaraborg-semestern 6 juli



Årets sommarresa gick till Skaraborg. Vi tältade på Ekuddens camping i Mariestad, alldeles intill Vänern, tillsammans med familjen Markmann. Vi hade det hur trevligt som helst (vädret gav skrämselhicka ibland då det en natt var åskoväder och morgonen därpå var isande kall), det kändes som om vi var långt hemifrån när vi i själva verket befann oss i vårt eget landskap.


Första stoppet var Varnhems klosterkyrka och Kata gård. Kata gård är en kyrkruin från kristna vikingar som bodde där. Man har hittat ett skelett av en kvinna som hette Kata, därav namnet på ruinen. Vi var med på en intressant guidning där. Sedan gick vi till Varnhems klosterkyrka som munkarna började bygga på 1100-talet. Vi var med på en guidning där också som gav en gedigen genomgång av den svenska historian. Särskilt intressant var att Birger Jarl ligger begraven i kyrkan.






Väl framme vid campingen satte vi upp tältet.



Det fanns en hel del gräsänder och kanadagäss på capmpingen. Gräsänderna kom gärna fram till oss när vi skulle äta, som tur var var de ganska artiga och vaggade iväg när vi sjasade bort dem (de gav sig på att försöka äta upp Lucas fötter, som tur var hade han tofflor på sig).



Någon som längtat efter tältsemester!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar