tisdag 26 oktober 2010

Syskonkärlek?



Emil är en hjälpsam storebror som gillar att hämta spydukar och nappar och gärna vill hålla, klappa och trösta. Och lillebror Alfred tycker att Emil är spännande och brukar bli glad när Emil kommer och pratar. Men frågar någon Emil om det är roligt att ha en lillebror säger han att"det är lite roligt och lite usch" och det där "uschet" märks när han ibland gör allehanda hyss när jag matar Alfred. Häromdagen plockade han tex av alla blad på en krukväxt medan jag ammade. Han har märkt att jag inte kan hindra honom så lätt när jag sitter och matar. Som tur var valde han den växt som jag ändå skulle snagga, så det gjorde inget. Men han ser bra nöjd ut på korten, så rätt roligt är det nog iallafall !


Posted by Picasa

Första huvudfotingen!



Nu har Emil ritat sin första huvudfoting! Den föreställer en lång mamma. Emil har blivit mycket mer intresserad av att rita och pyssla på senaste tiden. Jag tror att de ritar en del på förskolan och det smittar av sig lite hemma också.

Posted by Picasa

tisdag 12 oktober 2010

Universeum



Igår var vi på Universeum hela familjen. Pappa L använder sina 60 pappadagar till att vara hemma på måndagar och fredagar tills dagarna tar slut. Det är helt underbart! Då kan vi ta hand om vardagen tillsammans, fixa grejer med huset och umgås hela familjen. Och eftersom lillplutt Alfred sover så bra på nätterna (han får mat ca två gånger/natt) så behöver jag inte sova middag så ofta, utan det räcker med att vara två vuxna och att få en lugn stund då och då. Så nu passar vi på att göra familjeutflykter då och då och igår var vi som sagt på Universeum. Det märks att Emil blivit äldre sedan förra gången jag och han var där. Vi tittade på hajmatningen och Emil var helt med och ställde frågor via pappa L till guiden, han ville veta hur mycket hajarna väger och om några av fiskarna i hajakvariet var giftiga. Bra frågor tyckte jag!

På bilden ovan: "jag balanserar precis som Pippi"



Bullpaus.



"Titta mamma, jag går själv" (hängbro över rockaakvariet - en busig rocka lyckades skvätta ner pappan)


Posted by Picasa

söndag 3 oktober 2010

Fredagsmys



Vi har börjat med en ny tradition hemma hos oss, nämligen fredagsmys. Då ser vi på film i våran säng och äter popcorn och vindruvor och Emil får en efterlängtad klubba. Det är riktigt mysigt och Emil frågar efter "myset" nästan varje dag.
Posted by Picasa