lördag 1 juli 2023

Spanien - Granada


 


Dagen därpå åkte vi till Granada med buss för att ta oss till Alhambra. Som väl var hade vi gott om tid på oss då det kan vara lite meckigt att ta sig till nya ställen i ett land där det inte alltid finns information på engelska. Granadas gamla stadsdel verkade så mysig! Vi tog oss upp till borgen till fots och efter lite inledande strul gick vi en guidad tur på drygt tre timmar. Det var otroligt vackert! Alhambra uppfördes i huvudsak av morerna mellan åren 1250-1300. Arkitekturen kallas västlig islamisk arkitektur och var helt  annorlunda än den byggnadsstil jag är van vid att se på historiska platser. Alhambra är ett av unescos världsarv. 








Så roligt med apelsinträd överallt!



Väskan fick hållas framtill i en viss del av palatset. Säkerheten var viktig, vi visade våra pass tre gånger (ingen gång på flygplatsen vad jag minns)!




När guidningen var över började det ösregna! Sedan smådroppade det när vi gick genom Granada för att komma till busshållplatsen. Vi köpte spanska piroger, empanadas, på väg mot bussen. Dagen efter flög vi hem till Sverige igen.   






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar