lördag 30 juni 2018

Spanien 26 juni Villena, Biar och Agres


Den här dagen blev "borgdagen". Något av barnen uttryckte viss matthet när det gick upp för denne att föräldrarna planerat att åka till TRE borgstäder! Men det gick bra ändå faktiskt med McDonalds hägrande (vi kom dit vid nio på kvällen...).


Först åkte vi till Villenas vackra borg där vi fick en egen guidad tur (ett annat par som gick runt själva, annars var byn helt tom på turister och nästan tom på människor överhuvudtaget). Grejen med borgarna, som nästan ligger i en linje på kartan, verkar vara att först är de muslimska fästningar mot de kristna norrut i Spanien och sedan blir de erövrade av de kristna på 1200-talet och sedan används de i tronföljarfejder på 1700-talet. Det var kortversionen.











Den här bilden är från Biar. Deras borg var stängd när vi kom dit, den var inte heller så vacker som den i Villena, men själva byn var mysig (och även den fullkomligt folktom).


Sist åkte vi till Agres. Där var det riktigt vackert med promenadslingor och utsikt. På bilden ovan ser vi "coola" ut, bara så ni vet!


Körsbärsmellanmål.


Många fina familjefotomöjligheter.


Om man inte ska se cool ut så ska man räcka ut tungan...


Detta var det roligaste på hela dagen enligt dem på bilden. Att spotta ut körsbärskärnor över ett stup var också roligt. Och McDonalds.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar