fredag 21 augusti 2015

Freja 6 månader


Nu har lillflickan blivit ett halvt år! Småbebistiden är förbi på allvar... Två saker har varit "nya" de senaste månaden: hon kan sitta själv, hur stadigt som helst nu, sådär så att man kan lämna henne på mattan utan att vakta henne och hon låter massor. Det är "dadada" och smacka med tungan och alla andra bebisljud såklart (i skrivandets stund har hon börjat med bavava och papapa också).

Freja gillar mat! Förutom amning får hon annan mat ca 3 gånger per dag, gröt morgon och kväll och en portion med något annat (frukt eller grönsaksmos). Det verkar som om hon inte gillar potatis men allt annat slinker ner. Särskilt gott är s.k fruktdrink. Hon riktigt vrålar om vi äter och hon inte får smaka (på en pizzeria vrålade hon så mycket att pizzabagaren gav henne en banan, då jag inte snabbt nog gav henne pizzabitar).

Hon gillar att leka med duplofigurer. Det är en riktig fröjd när alla tre barnen sitter i samma rum och leker. Brorsorna är populära och de tycker att Freja är hur rolig och gullig som helst. 

Freja gillar omväxling, hon är hur nöjd som helst när vi är borta nånstans. Vi har varit en del på stranden det sista och då har hon mycket kul att titta på. Vattnet gillar hon inte, men att gräva ner tårna i sanden tycker hon om.

Någon form av sovrutiner har börjat dyka upp nu, vi brukar ta en morgonpromenad då hon sover och hon brukar slockna i min famn runt åttatiden på kvällen (sedan sover hon där i minst en timme innan det går att lägga henne i sängen). 

Vår goa solskensflicka!

längd: 65,5 cm
vikt: 6370g


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar