torsdag 25 september 2014

Paris


Jag och L har just kommit hem från en alldeles underbar Parisresa. Vi ville gärna passa på att resa bort på tu man hand innan Filuren kommer i februari. Vi åkte en måndag morgon och kom hem på onsdagskvällen. Barnen bodde hos mormor och morfar, det gick också bra trots att det kändes lite läskigt innan. Allt gick hur smidigt som helst och vi hann se alla "måsten". 


Här är triumfbågen.



Skojig Paristrafik. Bilden ovan är tagen från toppen av triumfbågen. Bilden nedan är tagen från "hop on hop off" bussen som vi åkte omkring med.



Äkta Parisermacaroner var jättegoda!


Sacre coer.


Seine. På många av broarna har folk satt upp hänglås som en kärleksförklaring.



Eifelltornet såklart! L tog sig ända upp, först med trappor och sedan hiss. Det var lite väl högt för mig så jag satt och läste i en park istället.


Louvren var riktigt roligt att besöka! Vi hade bara 1,5 timme på oss, så vi såg de mest kända verken och sedan spenderade vi resten av tiden i den egyptiska avdelningen. En barndomsdröm gick därmed i uppfyllelse, att få se äkta egyptiska saker (helst i Egypten dock...). Det fungerade förvånansvärt effektivt och bra, det tog 30 minuter från när vi kom till Louvren tills vi stod framför "Mona Lisa" tavlan.



Vi testade creps i parken "Tuilierna" som ligger framför Louvren. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar