måndag 27 februari 2012

Februaritripp



I helgen var vi hos farmor och farfar på besök. Vädret var vårigt och underbart och vi hade det härligt i stadsparken. Alfred lekte ovanligt mycket trots att vi befann oss utomhus och Emil längtar redan tillbaka till den "jättestora lekplatsen". Förutom utevistelse han vi med ett kusinbröllop också.






Alfred upptäckte snabbt var farmors godisskål fanns någonstans.
Posted by Picasa

Bokrea



En av februaris två höjdpunkter är bokrean (den andra är semmeldagen...).
Posted by Picasa

måndag 20 februari 2012

Sportlovet



Vi har haft ett roligt och fullspäckat sportlovsschema:
I måndags åkte vi till Sjöfartsmuseét med grannkompisarna. De större barnen gick en piratvandring som var jättespännande (nästan lite för läskig för en 4 1/2 åring) och sedan lekte vi och tittade på fiskarna. Det var roligt att se att Alfred också riktigt njöt av att vara där.








I tisdags åkte vi till Stadsmuseét med förskolekompisar. Besöket avslutades med ett populärt McD besök.




I onsdags blev det en del snölek på förmiddagen och kyrklek (mammor o barn träffas i kyrkan) på eftermiddagen.




I torsdags åkte vi pulka med grannkompisarna på förmiddagen och på eftermiddagen fick vi besök av min gamla klasskompis och hennes två barn. Det var verkligen trevligt att de två stora jämngamla barnen lekte för fullt trots att de inte träffats sedan de var bebisar.




I fredags åkte vi pulka igen på förmiddagen och bakade semlor på eftermiddagen. Emils kommentar i morse var: "vem skall vi träffa idag". Men idag skall vi ta det alldeles lugnt.
Posted by Picasa

fredag 17 februari 2012

Alfred 18 månader



En mycket stilig ung man på 1 1/2 år. En ganska pappig kille som tycker att han är för stor för haklappar, pipmuggar och barnstolar. Är hellre inne än ute under den kalla årstiden, men på senaste tiden har han insett att pulkaåkning är rätt roligt ändå. Föredrar pålägget framför mackan men kan tänka sig att testa de flesta rätter. Traktorer "åpa" och andra roliga fordon är det bästa som finns och desto mer hushållsmaskinerna låter desto bättre. Han intresserarar sig normalt inte för filmer och sånt, men programmet "stora maskiner" var hemskt spännande. Den lille gubben passar på att "oopa" (sopa) när jag dammsuger och han börjar gråta när jag stänger av. Kladd, smuts och smulor är det värsta som finns, det måste genast tvättas bort för att han skall få ro i sin själ. Han älskar att vara med och laga mat och han är helt medveten om att det är varmt (=aooo). Han tycker om att spela boll i kyrkan (vi brukar vara där en em i veckan) men han är lite lätt misstänksam mot barntillsynen "varför får jag inte vara med "ämä" (=Emil) och klättra runt i stora primär" verkar han tänka. Att leka med bilar och bygga med klossar eller duplo är också kul. Nu har han ca 20 ord i sitt förråd, det verkar som att han är i en ordsprutande period just nu, det är så roligt. Det skall busas, jagas, kittlas och gosas mest hela tiden tycker jag.




Favoritplatsen hemma. Han beordrar ofta matlagning, just nu är det rätt bekvämt för mig att laga mat faktiskt.
Posted by Picasa

torsdag 9 februari 2012

TokAlfred



Alfred har hamnat i tokperioden (Emil hade också en sån period vid 1 1/2 år). Här är de två senaste: fruktklistermärken på huvudet och att suga fast muggar. Annars är det också kul att göra konstiga miner och stoppa in fingrarna i öronen.


Posted by Picasa