tisdag 21 augusti 2012

Öland dag 1


Vi kom nyligen hem från en härlig semester som vi tillbringade på Öland och i Stockholm. Det hela började lite väl spännande med magsjuka. Jag vaknade natten till den dagen vi skulle resa hur illamående som helst. Det var annorlunda att ligga på badrumsgolvet och samtidigt vara stressad över om vi skulle kunna komma iväg i tid till den hyrda stugan på norra Öland. Man vet ju hur smittsamt det är... Men det gick bra! Det var en lindrig och snabbt övergående sort och Alfred slapp undan. Vi lyckades packa färdigt och komma iväg den dagen som vi skulle anlända till stugan (vi hade tänkt dela upp resan på två dar men nu fick vi ta hela resan på en). Jag som var friskast fick köra största delen av resan. Emil tittade på film och Alfred är faktiskt helt ok med att åka bil, särskilt när det vankas bilgodis.

Stugan var mysig, ett gammalt torp eller en bod el dyl. Så vissa skavanker fanns ju, tex möss som levde loppan i väggarna varje kväll.

Första dagen på Öland satsade vi på natur. Vi åkte först till norra udden med dess fyr "Långe Erik".

Pappa L och Emil uppe i fyren medan jag och Alfred undersöker stenar mm.

Efter fyren åker vi vidare till naturreservatet "Trollskogen" där vi tänkte att Emil skulle få klättra av sig i de krokiga träden. Tillslut hittade vi några, men lite besvikna var vi även om det var en trevlig skogspromenad. Men senare under dagen efter ett dopp i havet hittade vi de träd vi ville ha!

Vi passade på att ta lite bilder på de bästa klätterträden.

Sist av allt på dagen bar det av till havet (Bödastranden). Vädret var inte kanon för bad men bättre än så här skulle vädret inte bli så vi passade på. Det blåste som bara den så vi hoppade i vågorna och det var kul det med. På väg till bilen gick vi förbi de mest perfekta klätterträd och Emil fick äntligen sitt lystmäte.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar