fredag 22 juli 2011

Badsommar



Den här sommaren har hittills varit en riktig badsommar. Fortsätter det såhär blir det badrekord!








Posted by Picasa

Varbergresa



Jag och barnen åkte till Varberg för att hälsa på familjen G som semestrade i föräldrarnas/svärföräldrarnas sommarhus. Vi badade, barnen fångade krabbor och så tog vi en promenad och åt glass på ett jättemysigt café.



Posted by Picasa

Flygplansmuséet



Pappa L har sen semester iår så jag och barnen gör vad vi kan för att ha en så härlig sommar som möjligt även innan den "riktiga" semestern börjar. I veckan åkte vi till Aeroseum, helt enligt tradition tredje sommaren i rad, tillsammans med våra grannkompisar. Det var såklart hur kul som helst och barnen lekte som bara den i 4 timmar. Dagen avslutades med gemensamt pannkaksätande och att se en rolig film på grannarnas projektorduk.






Posted by Picasa

Utflykt till Vrångö



I onsdags gjorde vi en härlig resa ut till Vrångö tillsammans med några kompisar. Tur att spårvagnar har blivit exotiska nu efter ett år med bil, för det tar ett bra tag att komma ut till Saltholmen. Efter en rätt lång och spännande båttur var vi ute på Vrångö, ön längst ut i skärgården. När vi var framme behövdes det glass och sedan tog vi en liten promenad på ön och tillslut var det äntligen baddags.









Badet var väldigt långgrunt men tillslut lyckades vi mammor simma lite medan de två äldre barnen lekte länge bland stenarna långt ut (syns på bilden nedan). De två yngre barnen hölls på stranden sovandes eller lekandes (övervakade av pappa T, Lucas var på jobbet). Vilken härlig dag det blev och vad trötta vi var när vi kom hem!


Posted by Picasa

McDonaldslunch



Häromdagen åt vi lunch på McDonalds hela familjen. Nu har vi inte ett barn och en bebis längre, utan två barn. Alfred är så stor att han får egen mat på McD och inte bara smakar på vår och egen glasspinne är helt nödvändigt när det är glassdags.
Posted by Picasa

fredag 8 juli 2011

Alfred 11 månader



Nu har Alfred blivit 11 månader. Nu vinkar han tillsammans med oss när pappa Lucas skall till jobbet på morgonen och han har börjat prata. Han säger "dä" (=där) och "titta" och jag tror att han har börjat säga "mamma" också, det är iallafall "mamma" han vrålar om jag har stängt toadörren och själv befinner mig bakom den stängda dörren. Alfred vill gärna göra som storebror och leka tillsammans med honom. Och Emil tycker också mycket om att vara med Alfred, han säger ibland "nu vill jag leka med Alfred" och så avslutar han något annat han höll på med. Alfred har också börjat upptäcka myror och andra små kryp, fåglar och katter.
Det bästa som finns att äta är apelsiner, vindruvor, jordgubbar, blåbär, hallon och smultron. Vanlig mat kan också gå för sig (fast absolut inte välling eller saltfria köttbullar).
Snart vankas det ettårskalas!

.
Posted by Picasa

söndag 3 juli 2011

Vi besöker Götheborg



Det nygamla skeppet Götheborg (det ursprungliga ostindiefararskeppet sjönk utanför Göteborg på 1700-talet) ligger vid Stenpiren för allmänheten att titta på. Jag tänkte att det kunde vara en kul grej för Emil som är intresserad av pirater och av Pippis Hoppetossa. Och det var kul, roligare än vad jag hade väntat mig (särskilt när vi hade fått fribiljetter!). Först åt vi matsäck och sedan gick vi ombord på det fina skeppet. Jag och Emil var nere i båten ganska länge och jag gav Emil en historielektion bestående av lite pirater och annat.








Eftersom vi var alldeles intill det flytande museét Maritiman gick Lucas och Emil ombord på de skeppen också (olämpligt för bebisar så jag och Alfred väntade). Där finns bla en ubåt som var spännande att se på utsidan men lite för läskig att gå ner i, kanske en annan gång...Nu har Emil sett en riktig iallafall.
Posted by Picasa