onsdag 26 januari 2011

Det där med mat...



...kan vara lite krångligt. Alfred har börjat nonchalera mina matningsförsök om det inte är frukt på menyn, då gapar han villigt. Det blir det gamla vanliga knepet att stoppa in skeden när han gapar för sin egen sked, men då får han ofta med sig maten på sin sked när den är på väg ut...Man borde få betalt varje gång man matar 5-månadersbebisar.
Posted by Picasa

måndag 17 januari 2011

Skridskor



Nu har vi börjat introducera vintersporterna för Emil. Skridskor var först på listan, med ishall alldeles i närheten och allt. Emil har sett fram emot detta länge och det var jätteroligt tyckte han, även om det nog var lite svårare än vad han trott (det ser ju så lätt ut, särskilt när Pippi åker). Jag var "tvungen" att ta hand om Alfred medan pappa L och Emil åkte, men jag har lovat att åka slalom med Emil när det blir dags för det.



Gott med varm choklad.

Posted by Picasa

Så gullig!



Tog så fina kort i söndags som jag vill dela med mig av. Det är så mysigt att ha en liten bebis!


Posted by Picasa

lördag 8 januari 2011

Alfred 5 månader



Nu har Alfred blivit 5 månader, stora pojken. Det har hänt en del den sista tiden. Han älskar att leka med sina leksaker och annat som finns inom räckhåll. Han har börjat vända sig åt båda hållen, men från rygg till mage är att föredra. Alfred tycker också om att sitta med stöd, han tröttnar efter ett tag på att ligga på golvet och leka, då vill han sitta eller stå vid sin leksakskorg och gräva bland sakerna (vi håller i honom). På bilden ovan sitter han faktiskt själv med lite stöd av soffkuddskarven. Ätandet går också bra, han gapar och sväljer för det mesta. Och barnmatsindustrin har lyckats igen, Alfred vill inte äta min morotspuré fast jag har försökt med olika variander, men den köpta var visst jättesmaskig. Konstigt, hur bär de sig åt? Nuförtiden är det inte heller så mycket tröttskrik på kvällarna, skönt tycker vi föräldrar. Appropå att sova så har han börjat gnugga sig i ögonen när han är trött, det är ju så gulligt! Alfred har också firat sin första jul och fått sin första antibiotikakur (mot luftvägsinfektion). Han skrattar jättemycket om man pruttar honom på magen eller om han får åka flygplan, så mysigt! Njut av bilderna på vårt lilla gull!


Posted by Picasa

söndag 2 januari 2011

Året som gått

Vi har firat nyår med en härlig fest (som vanligt fotolös eftersom jag glömmer/inte riktigt hinner med det) och med ett nytt år i sikte blir det ju att man funderar på vad som hänt under året som gått.
Det största och bästa som hänt oss år 2010 är såklart att Alfred har kommit till oss. Annat som hänt är att Emil börjat på förskolan 3 h/dag. Till en början med blandade känslor för både mor och son. Emil blev blöjfri dagtid i somras och nu över julen har han slutat med nattnappen (men det vet han inte om ännu - den försvann hos farmor och farfar och det gick alldeles utmärkt att sova utan, så nu har den försvunnit för evigt i soporna och han frågar inte ens efter den). Sen har det såklart hänt en massa annat med Emil som hör åldern till. När vi upptäckte att Alfred var i antågande fick vi renoveringsbrådska så pappa L fixade golv på vinden, gästtoaletten och det s.k. målarrummet (jocks och verktygsrum förut) som nu är på god väg att bli kontor och förvaringsrum. Gamla kontoret skall så småningom bli Alfreds rum. Vi hade en härlig sommar med semester till Astrid Lindgrens värld och en hel del bad. I somras köpte vi också en bil. Det var underbarare än vad jag kunde föreställa mig och nu känner vi att vi inte klarar oss utan. Det var lite som hänt under året och nu ser vi fram emot och planerar för 2011.



Posted by Picasa

Julen 2010



Här kommer några bilder från i julas. Vi hade ett julfirande hemma hos oss tillsammans med mormor och morfar när vi åt god mat och öppnade paket. Emil fick smålego som han genast ville bygga med och en klassisk julscen utspelar sig på golvet: Emil, morfar och pappa L djupt försjunkna i en legobeskrivning. Alfred fick duplo som han glatt tuggar på. Lilla julafton blev hellyckad!





Ett par dagar före julafton åkte vi till farmor och farfar i Jönköping. Där hade vi en härlig julvecka med hela L:s familj med de traditionella inslagen: mat, gissa julklappar (vem de är ifrån och vad som finns i), julgodis från granskålen och mysiga kvällar framför brasan med nötter och choklad. Vi hann också med att leka på lekplatserna runtomkring, gå på rean, släktträff, hälsa på gammelfarmor och min faster U. Och mellan alla dessa aktiviteter lekte Emil med julklappsspel och ritsaker och lekte med farmor och farbröder. Han hade det så roligt att han sa: "snälla mamma och pappa, vi kan väl bygga ett hus i Jönköping."
Posted by Picasa