onsdag 3 augusti 2011

Monsterfantasier och andra tankar



Bilden Emil ritat föreställer ett pappamonster och ett barnmonster. De är egentligen rymdmonster men de kom till jorden samtidigt som monsterbarnets mamma dog. Eftersom mamman är död får barnet följa med pappan till jobbet.

Och appropå jobb så planerar Emil att följa med pappa L till jobbet när han själv blir stor så att han kan hjälpa pappa lite med tågbanorna. Emils kommentar häromdagen när L berättade om bergsskrotning: "pappa, vilket verktyg använder du när du skrotar berg?". Fast egentligen vill han inte jobba med det som pappa L gör, det är ju jättetråkigt med telefoner och datorer. Han vill klippa gräsmattor på sommaren, skotta snö på vintern och sopa grus på våren. Och ibland vill han vara polis också, lite då och då liksom när han inte behöver göra något av det andra.

Pappa L bytte en mycket fyllig morgonblöja på Alfred och Emil säger: "jag kommer aldrig att byta blöja på mina bebisar" jag säger:"vem skall göra det då?" Emil: "du och pappa såklart" jag säger:"men du bor ju inte här då". Då börjar tårarna rinna på Emil och jag får lova att han kan få bo är för alltid (är ju rätt säker på att kommer att ändra sig...).

När Emil och Alfred blir vuxna och åker till jobbet tillsammans med pappa L skall jag stå i fönstret och vinka till de tre papporna har Emil sagt. Jag inflikar att jag kanske åker till mitt jobb då, men det tyckte Emil lät helt knäppt, nån måste ju vara hemma också sa han.
Posted by Picasa

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar