lördag 5 december 2009

Julkrubban



Lite reklam till andra småbarnsföräldrar: det finns en jättefin playmobiljulkrubba!

Jag har förklarat för Emil att vi firar jul för att det är Jesus födelsedag, så vi sjunger "Ja må han leva" för Jesusbarnet och de vise männen kommer med paket och ballonger.

Posted by Picasa

Pepparkakshuset



Pappa L och Emil gjorde ett pepparkakshus förra lördagen. Jag trodde i min enfald att det skulle stå och se fint ut tills nån gång efter jul. Men icke, fyra dagar senare gav jag upp och lät honom äta upp det som fanns kvar. Non-stopen var oemotståndlig. "Bada en dudis" säger han och sträcker upp sitt lilla pekfinger hundra gånger varje dag och äta mat går inte när han vet att det finns godis i köket. När jag kom ut från duschen en dag så hade han lyckats pilla bort nästan varenda godis (det var efter det som jag gav upp).

Posted by Picasa

tisdag 1 december 2009

Hemafton



Igår när vi hade hemafton sa Emil något som var för roligt (bilden har inget med det att göra, den var bara gullig). På vår lektionsstund brukar vi upprepa lektionen från barntillsynen. Lektionen handlade om Joseph Smith och vi visade en bild på den första synen, en ganska bekant bild för Emil. När vi pekade på Gud och Jesus och frågade vilka de var svarade han: "King och Kang" (=Pippipoliserna Kling och Klang). Vi höll på att skratta ihjäl oss. Emil är lite rädd för dem och vågar inte titta på filmen där de jagar Pippi, han säger att han vågar det när han får mustash och skägg och det vår vi verkligen hoppas!


Posted by Picasa