onsdag 14 oktober 2015

Freja 8 månader


Här går utvecklingen i racerfart! Lilla pluttan har blivit 8 månader och hon trivs såå med tillvaron. Allt är så roligt när man kan ta sig fram själv! Från att ha varit lite "utvecklingsgnällig" är hon nu hur nöjd som helst när hon "kryprumphoppar" sig fram. Hon var så trött på att sitta på golvet med sina leksaker. Hon kan stå i krypställning och vagga och lyfta ena armen utan att ramla eller ta stöd av ena benet, men har inte klurat ut hur man kryper på riktigt ännu. Det kändes som om hon tog en pratpaus mitt i all motorik, men nu är hon tillbaks med "titta dä" och alla gulliga ljud, som bla pussljud och knäppljud med tungan. Freja är en självständig madam, hon vill äta själv. Hon kan tänka sig att bli matad om det är någon form av mosad frukt, det är tillräckligt gott för att hon skall acceptera läget. Annars så är det plockmat eller tillräckligt gojsig mat som gäller. Skönt på ett sätt att hon sköter det själv. Lite värre var det i morse när jag fick åka och köpa bröd till henne då hon knep ihop munnen och skakade på huvudet när jag försökte med bebisgröt. Väl hemma åt hon en stor leverpastejsmörgås... Hon gillar det mesta man ger henne och det är så skönt! Efter en period med mycket nattstök fick Lucas ta över och nu går det riktigt bra igen. Hon tycker inte om napp, så det blir att jag matar henne vid femtiden, då somnar de flesta av oss om igen. 

Längd: 67 cm
Vikt: 6700 g


Frejas första tand.


Freja snart på väg, med tungan utanför mun. 

torsdag 1 oktober 2015

Pappalek


Det är roligt att leka med pappa!


Tandlösingen


Här har vi sista bilderna på den tandlösa Freja! Nu har det nämligen dykt upp en liten tand och vi väntar ivrigt på nummer två som syns genom tandköttet. 


Bästa syskonen


Freja har världens bästa bröder! Emil och Alfred är så goa med henne och så måna om att hon skall ha det bra. Brödbitarna måste vara tillräckligt små och ingen plast inom synhåll osv. Det händer att gulliga Alfred tar ifrån henne något av hårdplast med orden "det är ju av plast!".  De berättar ivrigt för folk om hennes olika framsteg och hejar på henne när hon tränar sig på att resa sig och krypa osv.