lördag 4 januari 2014

Måla om



Nu är det äntligen dags att göra om i Emils rum, det har blivit lite väl barnsligt och förvaringen i detta lilla rum behöver som vanligt ses över. Jag  har förberett honom ett tag på att släppa ifrån sig småbarnsleksaker och nu är han så taggad att få göra detta. Igår köpte vi målarfärg, det blev grönt som ni ser. Emil var väldigt bestämd med det, så det blir en ordentligt grön fondvägg och resterande väggar blir ljust gröna (som jag och L valde...). Idag provmålade han och vi är nöjda. Så nu skall resten målas, lite spackling, platsbyggd säng, gardiner och överkast skall sys, bättre förvaring, mer belysning och lite mysdetaljer. Roligt, roligt. Emil ser fram emot att visa rummet för sina kompisar när han fyller 7. I juni... gulligt.
Posted by Picasa

Julafton



Julafton firades hemma för första gången! Det gick jättebra och det blev en riktigt bra dag trots anspänningen. Under natten hade julklapparna hamnat under granen och det var spännande för pojkarna att titta, undra och läsa namnlappar.


Pappa L och barnen spelar upp julberättelsen för mig. Det var så mysigt! L är åsna, Emil är Maria och Alfred är Josef och djuren är såklart djuren. M och E kom lagom till Kalle Anka och efterrätt. När de gick hem för att ha sin julklappsöppning hade vi vår, äntligen tyckte barnen.
 


Julklappsglädje! Det byggs och leks. Alfred var i lyckoextas över att ha fått Blixten Mcqueen och hans olika kompisar. Emil sitter nöjd med sina playmoriddare.
 
Posted by Picasa