onsdag 26 juni 2013

Vimmerbysemester del 2



Här sitter vi och tittar på en av teatrarna. Alfred var lite småskeptisk till teatrarna men vande sig så småningom till konceptet. "När skall vi gå hem" undrade han under läskiga sagan "Ingen rövare finns i skogen"och kröp upp i mitt knä. Läskigt och roligt när Pippi och Karlsson och alla andra som vanligtvis finns på bok och film plötsligt dyker upp i verkligheten!


Här leker vi med Karlsson som varit Alfreds favorit ett bra tag nu. Karlsson har nämligen en propeller och kan flyga. Han är övertygad om att även denna Karlsson skulle kunna flyga om bara pappa fixade till propellern lite. 


Emil är med på spontanteatern med Karlsson och fröken bock. Emil är spöket bakom fröken Bock. Oj vad Emil skrattade när Karlsson filurade med henne!

Emil i Lönneberga har blivit min nya favorit! När vår Emil var tre-fyra år tyckte han att det var lite läskigt med det skrikande pappan, så vi har alltid hoppat över hela Emilavdelningen. Men oj så bra det var! Hela familjen gillade det.

Alfred tokar



Alfred har hamnat i någon slags tokperiod där det skall tokas och knasas hela tiden. Sötunge!
 
 
 
Posted by Picasa

Vimmerbysemester del1



Nu är vi väl hemma från vår Vimmerbysemester. Kallar den så för det var så mycket mer än bara Astrid Lindgrens värld (som inte är så bara förresten, världens bästa park helt enkelt). Vi bodde på en vandrarhemsbondgård (Nybble gård) där barnen kunde rida och gosa med kaniner osv. Hur mysigt som helst! Så jag vet knappt i vilken ände jag skall visa alla fina kort. Det blir lite "pippiparken" till att börja med iallafall.


Alfred vid Lottas hus.


Emil testar på att vara en pyssling.


Den här sortens lekplatser förhöjer parken ännu mer. Emils favorit!

söndag 23 juni 2013

Glada....


...sommarbarn i Astrid Lindgrens värld. Fler bilder kommer!
Posted by Picasa

Cykling



Nu håller båda barnen på med att lära sig cykla, Emil på sin födelsedagscykel och Alfred på sin springcykel. Det går riktigt bra nu. När Emil väl fått hjälp med starten cyklar han på själv. Vi jobbar för att han skall kunna cykla självständigt när höstterminen börjar. För ett par veckor sedan fattade Alfred grejen med springcykeln och nu cyklas det massor varje dag. "Titta mamma va mappt (=snabbt)" ropar han.

lördag 1 juni 2013

Emil 6 år



Idag var det Emils stora dag. Nu är han äntligen 6 år. Frukost på sängen, paket och presentlek. Precis som det skall vara.
 


Emil fick bla en cykel. På bilden ovan har han just hittat den under ett skynke. Så nu skall det bli cykla av. Vi har förhoppningar om att han skall kunna cykla mot slutet av sommaren. Andra saker som händer här i familjen när man fyller 6 år är att man skall smaka på all middagsmat varje dag, tallrikar osv skall stoppas i diskmaskinen och sängen skall bäddas lite. Emils kommentar när vi har pratat om detta: "det där kommer du att glömma mamma." Och ja, det kommer jag nog att göra ibland.
 
Posted by Picasa

Sommarlycka!



Detta är sommarlycka för Emil. Att äntligen få klippa gräsmattan själv (med viss sladdassistans...).
Posted by Picasa

Skogstur



Häromdagen tillbringade vi förmiddagen i skogen där vi bor. Skogen är verkligen den bästa lekplatsen som finns. Emil hade med sig kikaren och Alfred tog med sig en ficklampa (han tror på något vis att det är samma sak). Vi spanade med kikaren och barnen klättrade och byggde. Bästa måndagsförmiddagen någonsin tror jag!
 
 
 
Posted by Picasa