tisdag 9 april 2013

Konferenssöndag



Eftersom det inte var något vanligt kyrkmöte i söndags så tog vi oss en tur till sjön, det brukar vi göra på konferenssöndagarna. Härligt väder den här gången också. Barnen lekte och vi föräldrar kunde sitta på en bänk och bara njuta av solen, vattnet, barnens lek, den goda söndagskakan och att bara få sitta still.
 
 
 
Posted by Picasa

Stadslantgården



I närheten av där vi bor finns en stadslantgård dit vi går ibland. Vi tittade på lammen, matade kaninerna med morötter och grillade pinnbröd och köttbullar. Äntligen lite varmare väder också, vi njöt! Det finns en lekplats alldeles intill också där vi lekte en stund. 
 
 
 
Posted by Picasa

söndag 7 april 2013

Påsk

 


Här påskpyntas det!


Emil har gjort det här pysslet i stort sett själv (jag klippte ut tuppkammarna och läste instruktioner). Det tog hela eftermiddagen. Alfred visar stolt sin första påskkyckling.
 
Posted by Picasa

Borgutflyktsdag



För ett par veckor sedan trotsade vi kylan och hade en borgutflyktsdag. Varje gång vi åker förbi Skansen Lejonet vill Alfred dit och när vi åker till mataffären i P vill Emil till den "falska" borgen som finns där. Själv har jag inte varit vid någon av dem heller så vi bestämde att det var ett bra utflyktsmål. Vi började med Skansen Kronan där vi åt matsäck, bla en stor hagabulle.
 


Sedan åkte vi till Skansen Lejonet som ligger omgärdad av tåg och lastbilar, trots detta så var det riktigt trevligt där (kanske för att det inte var så blåsigt). När vi var nöjda med den borgen åkte vi till borgen i P. Enligt vad jag läst så var det en tysk familj som kom hit för länge sedan och frun saknade bergen och borgarna i Tyskland så mycket att mannen lät bygga en liten, liten borg högst uppe på ett berg ("borgen" består av ett torn bara). På väg därifrån träffade vi på en katt som barnen lekte med en lång stund. Härlig dag då vi trotsade vintervädret och låtsades att det var sommar.
 
Posted by Picasa

Ännu mer universeum



Här kommer ännu fler bilder från våra måndagsutflykter till det sk "underlioptenmupeum" (Alfreds ord som betyder undervattensmuseum). Nu när det blir ljusare och varmare ute blir besöken inte riktigt lika täta. På bilden överst har Emil, Alfred och kompisarna E och M tagit med sina nallar till "nalleakuten" och på bilderna nedan har åtminstone Emil blivit ansiktsmålad (Alfred ville inte bli målad).
 
 
Posted by Picasa