söndag 7 oktober 2012

Emil ritar


En älg


En gubbe, ett hus och en cykel.


En "bajsemojs" som är ett slags monster. En del är snälla och andra inte. De ser också olika ut.


Ett piratskepp


Ett spöke


Självporträtt


Brudpar i templet med ängeln Moroni på toppen.

Hösttur





Äntligen lite vackert höstväder! Då kunde vi vara vår ganska nya tradition trogen att gå till sjön på allmänna konferenssöndagen. Barnen ploppade stenar och kottar i sjön och vi åt söndagskakan alldeles intill vattnet, helt idylliskt ända tills Alfred fick ett rejält trotsutbrott. Men är man två vuxna så är det ju hanterbart och lite gulligt, åtminstone när jag slapp bära på lillplutten. Så det blev en rätt idyllisk utflykt ändå faktiskt.


"Tätta hänne" (=tvätta händer)





Alfred är SÅ arg. Vi säger "lugna dig" han skriker "inte ugn", vi säger "är det jobbigt för dig" han skriker "inte obbigt". Och såklart det klassiska senariot med att kasta mössan på marken och skrika "inte ha den össa" och bli alldeles galen när vi plockar upp den igen. Livet kan vara hårt när man är två.

Alfreds favoriter



Alfred var mycket stolt när han visade sitt höga legotorn.


Här har Alfred raddat upp Emils bilar.


Alfred är i en bokläsarperiod och förutom Max och Halvan-böckerna så är de två ovanstående absoluta favoriter.
Posted by Picasa

Husdjur!



Vi har skaffat husdjur, elva små fiskar. Emil har kommit i husdjursåldern men vi vuxna är både osugna och allergiska mot pälsiga djur, vi föll dock för "tjatet" och köpte fiskar. Vi hade nämligen ett akvarium stående i garaget från pappa L:s ungdom så steget var inte så långt till att köpa växter och fiskar. Det är trevligt änsålänge och barnen matar dem varannan morgon. Härmed har jag också uppfyllt min egen barndomsdröm.
 


Månadens utflykt: Lödöse



Planerna är att vi skall göra en lördagsutflykt i månaden hela familjen. I september blev det en tur till medeltidsmuseumet i Lödöse. Det är ett ganska litet och lekvänligt museum där barnen bla kan leka riddare.
 


Alfred gillar sin kakmonstermössa och varje gång man hjälper honom att sätta på den säger han: "inte antittet" (=inte ansiktet). Därför sitter mössan alltid på toppen av huvudet.
Posted by Picasa

Alfreds kalas



I augusti hade vi tvåårskalas för Alfred, det tyckte han mycket om. "En gång tinn Antett kajas" var hans egen kommentar.
 
 
 
Posted by Picasa