lördag 30 juni 2012

Slottskogens älgar



Emil är av okänd anledning rädd för älgar så efter förskolans slottskogsutflykt stannade vi kvar för att ta oss en titt på älgarna. Det fanns fyra stycken tjusiga och som tur var, fullt synliga älgar att beskåda. Inte vet jag om det botade rädslan men trevligt var det och barnen tittade länge på älgarna och lekte runt.


Mina goseungar!



Ganska nyförlöst älgmamma.
Posted by Picasa

Emils kalas



Det blev kalas i dagarna tre för Emil. Ett farmor och farfarkalas med farbröder, ett mormor och morfarkalas med morbröder och ett barnkalas. Emil var helnöjd, "kan vi inte göra om det!" tyckte han och jo det gör vi ju - om ett år!
Posted by Picasa

måndag 18 juni 2012

Emil fyller 5 år



1 juni var det äntligen dags för Emil att fylla 5 år. Han hade väntat och längtat så länge! Tur i oturen så var pappa L tvungen att vara bortrest på självaste födelsedagen, så vi hade födelsedagsmorgon två gånger istället och det var ju inte så dumt det heller.


Här får han sin efterlängtade sparkcykel.



Här får han ett halsband som han uppskattar mycket (silverkedja med ett "E" som hänge) och är väldigt rädd om.


Bygga lego är kul!

På förskolan hade de firande med glass och ballonger och på eftermiddagen hade vi med oss en förskolekompis (=kärlek, hemligt så säg inget) hem.
På kvällen när pappa L kommit hade vi fredagsmys med favoritgodiset. En lyckad födelsedag helt klart!
Posted by Picasa

Badbevis



Om det nu inte blir mer badväder på ett tag så har vi här bevis på att vi faktiskt badat även denna sommar, hela fyra gånger t.o.m! Vi var riktigt flitiga den där vackra majveckan.
 
Posted by Picasa

Alfred cyklar



Alfred fick en sk springcykel i våras (utan pedaler för att barnen skall lära balans och slippa stödhjul). Han älskar den och vill jämt cykla både inomhus och utomhus. När han vill åka vrålar han "ÅPA" (som betyder åka). Men att stå grensle är lite jobbigt för cykeln är lite för stor, så då har han kommit på att man ju leda cykeln bara. Det ser ju för gulligt ut när han leder omkring den överallt och tror att han cyklar. 
 
Posted by Picasa

måndag 4 juni 2012

Årets Gunnebo



Gunnebo slott varje sommar har blivit tradition. Det är det perfekta utflyktsmålet! Tänk att få springa runt och leka i en slottsträdgård! Vi var tre mammor och ett gäng med barn som åkte dit under en av de där härliga sommardagarna. Vi hann med lek, matsäck, glass och bad i sjön intill. Vattnet var ju iskallt med det bryr sig inte barnen om och även jag gjorde mitt premiärdopp.
 
 
 


De tre mammornas överfulla utflyktsvagnar. Vad gör vi när barnen inte använder vagn mer?
Posted by Picasa