fredag 23 december 2011

Lucia



Först luciamys med hela familjen och sedan jättefint luciatåg (snarare tomtetåg) på Emils förskola. Härlig, julig dag!




Posted by Picasa

onsdag 7 december 2011

Typisk vardag



Alfred älskar att klättra upp på sin hylla och då gör Emil det med. Just vid detta tillfälle tittar de på en helikopter. Hittills har Alfred förstört två adventsljusstakar i sitt fönster. Så nu blir det inga fler för hans del. Jag fattar inte hur han bär sig åt.




Detta är inte ett typiskt vardagskort, det är mycket sällan som jag orkar med vattenfärg. Sisådär en gång i halvåret kan vara lagom. Men kortet var gulligt och ett bevis på att jag låter mina barn måla nån gång.




Alfred lagar mat varje dag.




Fredagsstädningen är jätterolig.




Emil bygger.
Posted by Picasa

Första snön!



Så kom äntligen den första snön! Som Emil har längtat och tjatat. De vintrar han minns har ju sannerligen varit snöiga. Igår morse var han ute innan jag och Alfred ens var färdiga med frukosten. Vanligtvis brukar jag få påminna (=TJATA) om påklädning om vi så skall till Liseberg. Nu fick barnen äntligen prova sina nya snöskyfflar i snön. Vi kom alldeles för sent till förskolan för jag hade inte hjärta att avbryta den roliga snöleken.






Efter förskolan gick vi till vår pulkabacke med två andra förskolekompisar och deras mammor. Barnen åkte pulka, gjorde minisnögubbar (se ovan) och kastade snöbollar, allt som måste göras i snön och tur var väl det för idag var snön borta.


Posted by Picasa

söndag 4 december 2011

Alfred 16 månader



Lillkillen blir snart 16 månader och han är så gullig att jag nästan äter upp honom! Han är i den där gulliga (och lite jobbiga) husliga perioden. Han skall diska, laga mat (han skjuter fram stolen och skall blanda runt i kokande saker osv), sortera tvätt och dammsuga. Det är inte ens någon idé att ta bort dammsugaren, den kan lika gärna stå framme eftersom Alfred vill dammsuga minst en gång om dagen. Förr när den stod i sitt skåp beordrade han framtagning det första han gjorde när han vaknat på morgonen.

Nu har han äntligen blivit mer intresserad av att läsa. Han går till sin tavellistbokhylla och väljer ut favoriterna "Vad kör Molly", "Bara rumpor" eller "En sockerbagare". Maxböcker kan också gå för sig. Djur, saker som flyger och grävmaskiner är specialintresset just nu. Att hoppa från sin leksakshylla (ner i min famn) och leka med små saker på Emils rum är också populärt.

Tänder och ord verkar ploppa fram nu. De senaste orden är: hoppa, yppa (=öppna), na (=napp), oo (=ost), vavvav (=hund eller annat djur) och bebi.

Alfred verkar också ha fått någon eksem som gör honom prickig mest överallt. Läkarna vet inte riktigt vad det beror på, så vi får smörja och vänta och se.
Posted by Picasa

Julbak



Nu har vi laddat upp med lussekatter, pepparkakor, pepparkakshus och julgodis.




Posted by Picasa

Juletider



"Tipp-tapp" tomtar (som för övrigt bor under soffan).




Tre pepparkaksgubbar.
Posted by Picasa