söndag 25 september 2011

Alfred just nu



Alfred är nu, om man skall vara petig (och det är jag gärna eftersom detta fungerar lite som min barndagbok), 13 1/2 månad och han har lärt sig hur mycket som helst på senaste tiden. Han tog sina första steg när han var ett år och några dagar och när han han fyllt 13 började han gå överallt på egen hand (fast mammas och pappas hand är mysiga att hålla i ibland iallafall). Han klättrar som sagt en massor och ramlar bara ibland. Han vill gärna göra som Emil - sitta på Emils stol, dricka ur riktiga glas, härma alla ljud ("NÄ" och "böö"), räcka upp handen och säga godmorgon på Emils förskola, cykla på Emils cykel osv. Han kan säga: titta, dä (=där), den, oj, ta (=tack). Han har pekat på pappa L och sagt "pappa" ett par gånger men kallar oss inte mamma och pappa ännu. Sedan gör han ju en massa ljud som tex när vi skall säga amen efter en bön. Då släpper han taget om sina händer och vrålar "AAA". Alfred gillar att leka med bilar, han kryper omkring och brummar med dem. Han tycker också att det är kul att bygga torn, och lägga i saker och ta ut dem igen och han gillar att bläddra i böcker, rulla med bollar och att röja runt i all allmänhet. Att smyga in på Emils rum är också väldigt spännande. Han gillar däremot inte att byta blöja och ta på sig kläder (därav up and go blöjor). För ett par veckor sedan flyttade vi ut hans säng till hans eget rum. Oj vad skönt det var för oss föräldrar och det har gått hur bra som helst för Alfred också. Emil och Alfred kommer riktigt bra överens tycker jag, såklart så bråkas det lite "Anfett föstöj mina sakej" hörs allt som oftast men de leker riktigt mycket tillsammans också, helt underbart. Alfred är vår gosegubbe!




Posted by Picasa

Klättra!



Att klättra är en av Alfreds favoritsysselsättningar just nu. Man får verkligen rensa bort farliga saker och kladd med en gång för vips så är Alfred där. Efter en stund vill han hoppa ner. När han vill ner så ropar han efter assistans: "eh eh eh" (tills man kommer) och sedan "wiiiih" när han hoppar ner.


Posted by Picasa

onsdag 14 september 2011



Ett av mina absoluta favoritställen att åka till är Gamla Linköping och området intill som heter Valla. Dit åker vi när vi är på väg till eller från Stockholm när årstid och väder tillåter. Där finns allt: gammal mysig stadsdel, chokladfabrik, skog, djur och en annorlunda och stor lekplats. Alla i familjen blir nöjda.




Jag blir så glad när jag ser min familj!




Klättra det är livet




Piratlek




Tittut!








Piraterna gräver efter en skatt




Posted by Picasa

Templet



Två dagar i templet. Emil tyckte nog bäst om själva grejen med att vara borta (och vi "hittade" ett bibliotek vid VH centrum=lyckat) och Alfred tyckte nog bäst om trappan på gästhemmet.


Posted by Picasa

Flygvapenmuseet



På väg till templet i Stockholm stannade vi i Linköping för att gå på flygplansmuséet som finns där. Av någon anledning blev det inte riktigt bra, fast det mesta kan nog skyllas på att Alfred inte sovit färdigt och det är inte jättekul att bära omkring med en skrikande ettåring. När vi kom tillbaks till bilen blev han hur lugn och glad som helst (och efter ett tag somnade han).




Posted by Picasa

Pippiparken



En härlig dag i "Pippiparken" (Astrid Lindgrens värld) tillsammans med farmor.



Emil i sockerdricksträdet.




Emil ville gärna ha en bild på honom och Pippi men det var ju rätt läskigt, som ni ser...




Matpaus.




Emil och farmor leker i Madickens skola.




Alfred skall också leka skola minsann.




Emil smiter från snickerboa.




Alfred älskade alla de små husen som var i perfekt storlek för honom. Att sitta på stolar är grejen just nu så den här utflykten var helt perfekt för honom också.
Posted by Picasa

Vardagen är här



Nu är vår semester slut. Nu är vi hemma igen "i vårt tråkiga lilla hus" som Emil sa i lördags när vi kom efter att ha varit borta i tio dagar. Jag förstår precis vad han menar, men vi hade varit borta tillräckligt länge för att iallafall jag skulle tycka att det var rätt ok att vara hemma igen. L började jobba igen i måndags och igår fortsatte vi med Emils förskoleinskolning. Förskolan verkar hur mysig som helst med åtta barn och två fröknar, helt ostressig och med bra och roliga aktiviteter. Emil trivs änsålänge och jag planerar för höstvardagen och rensar lite hemma, sådär som man brukar göra vid terminsstart. De tio bortadagarna spenderade vi hos farmor och farfar, i Astrid Lindgrens värld och i templet i Stockholm. Bilden ovan är en favoritbild på pojkarna och är tagen i "Pippiparken".
Posted by Picasa