onsdag 29 juni 2011

Härliga Gunnebo



Äntligen sommartider=utflyktstider! För någon vecka sedan åkte vi till Gunnebo slott tillsammans med familjen M (mammor och barn var med- stackars männen var på jobbet). Det är så vackert och härligt där. Barnen lekte för fullt i timtal: letade efter prinsessor genom fönsterrutor, tittade på fontänen utan att ramla i, gömde sig i det höga gräset, sprang i labyrintbuskarna, lekte spion, klättrade i trappor, åt bullar, sprang på promenad, matade hästar och lekte på kolekplatsen. Helt perfekt alltså!






Posted by Picasa

Midsommardagen



På midsommardagen gick vi till härliga stadsparkens lekplats tillsammans med farmor och farfar, där finns det något som passar för alla åldrar. Ovan syns lekplatsen för de allra minsta, där hade Alfred (som just kommit in i klätterperioden) det jätteroligt. Emil tyckte nog bäst om en stock som var förvandlad till en drake med vingar (tyvärr ingen bild). Mitt i leken tog vi också en alldeles nödvändig glasspaus.

,


Posted by Picasa

tisdag 28 juni 2011

Midsommarafton



Iår firade vi midsommar på Martinsgården (lite romantiskt för där träffades jag och Lucas för första gången på en dans) tillsammans med farmor och farfar och folk från församlingen i Jönköping i perfekt midsommarmiljö, med midommarstång och dans och god mat. På eftermiddagen åkte vi hem till min kusin, som råkar vara gift med Lucas kusin och pratade och åt god grillad mat och smaskig midsommartårta. Jättetrevlig dag!





Posted by Picasa

onsdag 8 juni 2011

Alfred 10 månader



Hjälp! Snart är Alfred 1 år! Han har blivit så stor. Han har börjat att klättra och tar alltid de krångligaste vägarna när han skall någonstans, bara för att det är roligt. Han har kommit till det stadiet när han kan äta makaroner helt själv, helt plötsligt en dag norpade han mina pennepasta och åt upp dem! Det var jag inte beredd på, men nu är det slut på passerade makaroner. Nu kan man sticka till honom en liten smörgös också, det är så skönt. Alfred har fått sin sjätte tand och kan klappa händerna. Han sover gott om nätterna och vaknar ca halv 6 på morgonen. Några favoritsysselsättningar (förutom att klättra och röja runt) är att spela piano och man ser honom ofta med en sak i munnen när han kryper runt, gärna en rund kloss som på bilden nedan. Han vet mycket väl att han inte får äta papper och grus, det gör han såklart ändå och kryper fram till mig och flinar för att jag skall ta ut det ur munnen på honom. Han går under namnen Affen-Baff/e, Lillskrutt (får man säga så undrar Emil), Lillprins Bus, Klätterapa mm. Idag var vi på BVC och då vägde han 8720 g och var ca 74 cm lång. Alfred är allt vårt charmiga gull!








Posted by Picasa

tisdag 7 juni 2011



Efter en väldigt stökig natt såg jag detta när jag kikade in i sovrummet, natten då alla familjemedlemmar bytt sovplats. Gulligt!
Posted by Picasa

Emil den 1:a juni



Emil 4 år den 1:a juni 2011




Emil några timmar gammal den 1 juni 2007
Posted by Picasa

Emil 4 år



Här ligger en alldeles nybakad 4-åring. Han hade faktiskt legat kvar i sängen och lyssnat på slamret i köket innan vi kom in kl 06 på morgonen, duktigt tycker jag. Han hade såklart varit ganska uppstissad inför hela veckans kalas och festligheter och han undrade dagen före själva födelsedagen vad som egentligen händer, vad det är som gör att man blir 4 år. Sånt som händer här hemma när man fyller 4 är: man brer sin macka själv, man tar undan sin tallrik när man ätit och man får inte använda pottan mer. Emil har också lärt sig att sätta på och ta av säkerhetsbältet själv och annat smått och gott som han inte kunde när han var tre (då var han väldigt liten enligt honom själv, han kan t.o.m tänka sig att smaka på äggula nu, för eftersom han är 4 kanske han tycker om det).




Det blev en drömdag för Emil. Vi lekte med "Pippihuset" (mitt gamla dockskåp som numera är Villa Villekulla) och de nya pippifigurerna och vi byggde med det nya riddarlegot. Sedan vankades det våfflor och sedan åkte vi till Kåsjön. Det var inte precis badväder med det var en härlig utflykt ändå. Jag tror nog att det blev en härlig dag för Emil.




Posted by Picasa