lördag 28 maj 2011

Semester på Legoland



Årets semester gick till Legoland i Danmark. Vi var borta i fyra mycket intensiva och roliga dagar.

Måndag: Kl 8:00 gick båten från Göteborg. En bra båt, stort lekrum och inte så mycket folk. Där träffade vi också familjen M som vi skulle semestra tillsammans med. Barnen lekte hela resan, skönt för oss vuxna som kunde prata och ta det lugnt. På eftermiddagen kom vi fram till stugan där vi skulle bo. Stugan var hur fin som helst! Efter lite mat gick vi till badlandet som tillhörde stugbyn. Jag hade inga som helst förväntningar om badandet och blev glatt överraskad! Det var jättekul och absolut inte sista gången vi besöker ett badhus. Emil åkte vattenrutschbanor för småttisar och Alfred kröp omkring i vattnet och plaskade och klättrade. Har tyvärr inga bilder därifrån.

Tisdag: Nu bar det av till Legoland. Vädret var blåsigt, lite kallt och det kom några skurar, men det störde inte så mycket. Vi åkte nästan allt som fanns att åka denna dag. Emil tyckte också om att titta på djuren som var byggda av lego. Det fanns en jätterolig teater om en prinsessa som uppvaktades av rivaliserande prinsar som vi tittade på och som uppskattades av både barn och vuxna. Jag tog en ensam tur (Alfred sov i vagnen) till legoaffären, ojojoj jag ville ha det mesta. Men varsin julklapp till barnen blev det iallafall. När legoland stängde gick vi galna människor till ett lekland som också låg i närheten, men vi var bara där i en halvtimme.

Onsdag: Legolanddagen nr 2. Jag var med Alfred på duplolekplatsen medan Lucas och Emil åkte favoriter. Sedan gick jag och Emil till akvariet som de också har där. Vi såg också teatern en gång till och en "Byggare Bob" film i 3d på deras bio. Denna dagen åt vi jättegoda wienerbröd, det var det mest kulturella vi gjorde på den här semestern (kulturbristen skall rättas till under sommarens alla borgbesök och annat). På eftermiddagen gick vi till badlandet igen. Sen var vi totalt dödströtta!

Torsdag: hemfärd!



Emil och Alfred leker på båten.




Duplolekplatsen.




Frukost i stugan med den obligatoriska semesternutellan.
Posted by Picasa

Emil på Legoland



Legolands attraktioner var perfekta för Emils ålder. Jag tror att han fick åka allt utom tre saker och det gjorde han också (förutom ponnykarusellen och en grej där vuxna inte fick vara med). Det fanns nästan inga köer heller eftersom vi var där så tidigt på säsongen, helt perfekt. Så vi åkte och åkte. Emils favoriter var nog "Kålormen" som gick runt, runt i en väldig fart och "Legokanoten" (en slags flumride). Hans kommentar efter flumridetur nr 2 av 5 (sen orkade inte vi vuxna mer) var: "den sista backen är bara så kul asså"




Posted by Picasa

Alfred på Legoland



Alfred leker i inomhuslekrummet (jättebra eftersom det var blåsigt och ganska kallt den dagen).




Sova middag.




Jag och Alfred lekte på duplolekplatsen som finns på Legoland. Det var hur kul som helst och efter 1,5 timmes intensiv lek var Alfred helt slut.


Posted by Picasa

onsdag 18 maj 2011

Liseberg



För ett par veckor sedan var jag, Emil och Alfred på Liseberg med mormor och morfar. Det var Lisebergs trädgårdsdagar och det ville vi kika på. Karusellerna var inte igång till en början med men Emil hade ett stort tålamod och kunder roas av annat under tiden. När klockan blev tre kunde han äntligen börja åka, han fick välja 5 saker och jag måste säga att jag blev imponerad över att han klarade av det så bra och det var inte ens något problem att åka därifrån. Liseberg är verkligen så mysigt!






Posted by Picasa

17 maj



Världens gulligaste 17:e maj pojkar! Än så länge är det inga problem med att ta på barnen "Norgekläder" som tur är. Vi åkte till Norska Sjömanskyrkan för att fira Norges nationaldag. Många fina bunader, våfflor, norskt godis, glass och lite musikunderhållning - det var riktig 17:e maj stämning. Missade bara att gå i tåg eftersom det var för sent för barnen.






Posted by Picasa

måndag 9 maj 2011

Alfred 9 månader



Alfred är nu nio månader. Nu är det full fart på krypandet och han reser sig mot saker och sätter sig ner igen precis hela tiden. Han företar sig små utflykter i huset och kommer tillbaka till mig lite då och då för att tanka mamma. Krypandet runt omkring har lett till att fingrar har klämts och naglar lossnat. Den femte tanden har precis kommit fram, så det är snart slut på vampyrleéndet. Alfred har också börjat säga "dadada". Han har börjat "moppsa" sig genom att illtjuta som en brandvarnare bara för att det är kul eller för att mat inte kommer snabbt nog. Han har också ätit som en häst de senaste veckorna, mer än Emil många gånger. Emil och Alfred roas av varandra, det är roligt och även lite oroligt när det blir vild brottning. Alfred har också börjat upptäcka lite utomhus nu när det är ett så vackert väder, han har fått sina första "skor" i storlek 17.
Posted by Picasa

söndag 8 maj 2011

Familjebild



Emil har ritat sin första teckning på vår familj. Förutom oss fyra så finns det en katt och en hund med som Emil tycker att vi skall skaffa. Appropå skaffa, så tycker Emil att vi skall ha två flickbarn i familjen också, så att det blir lika många av varje sort.
Posted by Picasa