tisdag 26 april 2011

Vårgarderob



Pojkarna har fått fina vårtröjor och jag tänkte passa på att fota lite medans tröjorna fortfarande är hela och rena. Inte helt populärt hos lillplutt Alfred som INTE ville sitta fint med mamma flera meter bort. Emil däremot är än sålänge ganska samarbetsvillig när det gäller kort.




Helt nöjd igen tillsammans med mamma samtidigt som han undersöker spisen

.


Tillslut kom jag på att Alfred brukar vara nöjd om man ställer honom i spjälsängen, så så fick det bli. Och skrikbilderna det blev ju rätt goa de också:)

Posted by Picasa

fredag 8 april 2011

Emil skapar



Emil är inne i en skaparperiod. Det ritas, byggs och pärlas för fullt! Bilden ovan föreställer: till vänster en flicka med långt hår, till höger en katt sedan himmel, vatten och en sol. Cirklarna föreställer regn. Riktigt duktigt tycker jag. På bilden nedan har Emil byggt duplo efter bilden på lådan (har bara hjälpt till lite med huset) Det är första gången han bygger själv efter beskrivning.


Påskpynta!




Snart är "riktiga" påsken här och vi har pyntat och pysslat. Emil blir helt upp i gasen av mysiga traditioner och undrar varje dag när riktiga påsken kommer för då skall vi lägga godis i äggen och åka hem till farmor och farfar.


torsdag 7 april 2011

Alfred 8 månader



Den här månaden har det hänt en hel massor med Alfred. Han har lärt sig KRYPA! Det är jätteroligt. Än så länge är det bara några kryptag för att komma fram till roliga (och gärna förbjudna) saker, annars kravlar har runt för fullt. Han älskar att ställa sig upp mot olika saker och jag är för det mesta Alfreds klätterställning. Nu när Alfred har lärt sig så mycket är han också mer nöjd. Han äter för fullt och har slutat amma. Han har dessutom fått två nya tänder på överkäken, så nu ser han ut som en liten vampyr. På dagarna somnas han alltid utomhus i sin vagn men kan fortsätta sova inomhus när man går in. Så det blir en hel del utevistelse vilket är jätteskönt. Han sover riktigt bra om nätterna, har man tur piper han till en eller två gånger och somnar om när han får nappen. Har man otur vaknar han och vill böka runt i nån timma. Alfred vill helst ha sin mamma, men blir jätteglad när pappa kommer hem från jobbet och han älskar när Emil leker och skojar med honom. Det är så mysigt för en mamma när barnen leker och busar tillsammans.
längd: 73 cm
vikt: 8 kg




söndag 3 april 2011

Hälsa på Oldemor



Förra helgen åkte vi till Norge för att hälsa på oldemor som nu är 92 år och ganska skralltig. Det var första gången hon träffade Alfred och det var ett tag sedan hon träffade oss andra också. Det var jättetrevligt och Emil hade verkligen sett fram emot att träffa oldemor igen.


Alfred har börjat ställa sig upp med hjälp av diverse föremål, här min morbrors träningscykel.

Vardag med småttingar



Födelsedagsutflykt


Jag fyllde år ganska nyligen och när någon fyller år i vår familj gör vi en utflykt. Den här gången blev det medeltidsmuseét i Lödöse. Det är ett bra, mysigt och barnvänligt museum och vi hade det jättetrevligt (det finns en barnavdelning med ett hus, utklädningsgrejer och leksaker). På bilden nedan gör pappa L och Emil egna pengar och längst ner är en bild på Emil när han leker i en båt. Emils kommentar: "Jag önskar att vi kunde åka dit en gång till". Som den museumälskande mamma jag är blir jag helt lycklig av en sådan kommentar!