lördag 12 mars 2011

Favoritleksaker



Tänk att såhär små barn kan ha favoritleksaker.

På bilden ovan: Alfred (6 månader på bilden) med favoriten gåvagnen. Han stirrar målvedvetet på den varje gång vi är i hans rum för att jag skall förstå att han vill leka med den.

På bilden nedan: Emil (7 månader på bilden) med sin älskade docka. Den grävde han fram ur leksakslådan jämt och den var en klar favorit i flera månader.

Posted by Picasa

Såå söt



Bild för alla Alfredbeundrare. Han är bara för söt på detta kortet. Jag förundras ständigt över att jag fått de två gulligaste barnen som finns :)
Posted by Picasa

tisdag 8 mars 2011

Vårsemmeldagen




Igår hade vi en härlig dag, det var både vår och semmeldag. Vi tog en vårpromenad och letade efter vårblommor, vi hittade mer än jag väntat mig, både snödroppar och krokus. Sedan gjorde vi en första vårröjning i trädgården. Efter tre timmar gick vi in och gjorde iordning semlor, mums!





Alfred fick goda bullsmulor, det gillar han.
Posted by Picasa

måndag 7 mars 2011

Syskonmys



Mina goa killar!



Posted by Picasa

Första glassen



Vuxenmat är så spännande tycker Alfred, han vill smaka på allt som vi äter. Här blev det glass som såklart var gott, fast potatispurjolöksoppa (potatis!) är minst lika smaskigt.
Posted by Picasa

Lördag hos farmor och farfar



I lördags tog vi en tur till farmor och farfar. Det var härligt väder så vi passade på att vara ute. Hunden Maya var på besök så Emil fick hålla i kopplet och kasta boll som Maya fick hämta. Det var såklart spännande.



Tjusiga vattenledningsparken (I skogen nära farmor och farfar finns det fontäner som sprutar året om, det blir riktigt tjusigt en kall vinter som denna).

Posted by Picasa

7 månader



Stora killen! Under månaden som gått har Alfred fått två tänder och två diskreta smilgropar. Han kommer också upp i krypställning några gånger om dagen. Jag väntar med spänning på fortsättningen! Annars har han mest finslipat sina "ta sig runt metoder" och blivit ännu mer stadig i sitt sittande. Maten slinker ner mer smidigt, numera 4 gånger om dagen. Amning är bara intressant sovandes eller vid extrem trötthet. Han har helt enkelt blivit stor och det är så roligt!
Posted by Picasa