lördag 28 augusti 2010

3 veckor



Alfred är nu tre veckor gammal och det känns som om han har varit hos oss hur länge som helst. Vi tycker att han kan så mycket redan: nu sover han mestadels i sin egen säng på natten, han kan suga på både napp och flaska, han roas av att sitta i sin babysitter små stunder då och då, han tycker om att se sig omkring och han har skickat goa leenden till sin mamma och pappa. Han toppar sovstatistiken för nyfödingar, är mestadels nyfiken och nöjd när han är vaken och skriker bara när maten dröjer eller när han blir stoppad i en bilbarnstol. Vi hoppas att han skall fortsätta att vara ett så nöjt barn!

Posted by Picasa

söndag 15 augusti 2010

En vecka gammal



Det är så kul att kunna jämföra! Här är Emil och Alfred 1 vecka gamla. Överst Emil och nedan Alfred.

Posted by Picasa

Alfred



Nu har vi bestämt oss för vad lillplutten skall heta! Det blev en Alfred.
Posted by Picasa

Söndagskaka



Idag beställde Emil rulltårta till söndagsefterrätt.
Posted by Picasa

tisdag 10 augusti 2010

Stolt storebror!



Emil längtade efter att få besöka lillebror på sjukhuset och äntligen var det dags, vi hade pratat jättemycket om det innan och jag tror att det blev precis som han föreställt sig. Det var hur mysigt som helst. Först ville han "aldrig" hålla bebisen men efter några sekunder gjorde han det ändå och han såg så stolt ut, särskilt när lillplutten var vaken och tittade på Emil och tog tag i hans hand. Väl hemma säger Emil att han inte vill vara storebror längre (det har väl blivit lite tjatigt kanske) men han är med på alla blöjbyten, vill hålla och är nyfiken och än sålänge hänsynsfull mot lillebror.





Vi har inte tyckt att Emil och lillplutten varit lika alls, men jag inser när jag ser detta kortet att jag lätt skulle ha blandat ihop barnen...så lite lika är de allt ändå.
Posted by Picasa

Han är här!



Nu har lillebror Knerten anlänt! Han föddes den 8 augusti kl 4 på natten (2 dagar efter BF, bra jobbat bebisen). Han vägde 3575 g och var 52 cm lång. Han är givetvis hur gullig som helst och vi är såå glada för honom.
Posted by Picasa