fredag 30 juli 2010

Bröllop



L:s äldsta bror gifte sig i lördags. Tyvärr orkade inte min gravida kropp av resan men L var med och på bilden syns brudparet och brudgummens syskon.
Posted by Picasa

Sommardagar



Idag är sista dagen på pappa L:s semester. Det har varit tre härliga veckor. Vi har badat, fixat hemma, gjort miniutflykter (som att titta på Gothia cup, plockat blåbär och sånt) och bara haft det skönt.



Emils favoritsyssla: renovera. Här är vårt sista projekt inomhus på ett bra tag: det sk målarrummet. Det skall bli ett förvaringsrum till allt möjligt. Nu har vi bott här i precis tre år och det känns så bra att väldigt snart vara "färdiga". Men som tur är för Emil så finns det ju en utsida som måste underhållas också...



Emils första fråga på morgonen är: "Pappa vad skall vi göra idag? Skall vi bygga?"
På bilden sågas det golv.



Emil har fått en "riktig" cykel av en bekant.
Posted by Picasa

Bebisförberedelser



Nu är det en vecka kvar till BF och alla förberedelser är färdiga, det ligger t.o.m en stor brieost och väntar på mig i kylskåpet. Så nu är det bara att vänta kvar. Ovan är den för oss nya vagnen med ett lapptäcke som jag hör och häpna orkade sy när jag hade en barn och man ledig helg för några månader sedan.



Emil och jag har bäddat bebisens säng och i den ligger det två hundar. Den lilla är Emils och den lite större valde han till bebisen för han ville att de skulle ha likadana.



Såhär ser jag ut nuförtiden (12 dagar kvar när kortet togs).
Posted by Picasa

tisdag 13 juli 2010

Premiärtur



Den första resan med bilen gick till flygplansmuseét. Det var en av de saker som vi tänkt göra innan bebisen kommer (för att hjälpa Emil med tidsperspektivet: du skall fylla tre år, åka till Liseberg och flygplansmuseét osv). Det var roligt att se skillnaden på hur Emil betedde sig iår jämfört med förra året. Förra året var det roligt att titta på flyplanen och helikoptrarna men iår ville han bara sitta i helikoptrarna och leka sjöräddning och sånt. Perfekt utflykt när man har en bil och det ösregnar.

Posted by Picasa

Vår bil!



Vi har köpt en bil! Vi bestämde oss för att det var dags för några veckor sedan och sedan gick det mycket snabbare att bestämma sig än vad vi hade trott. I måndags åkte L iväg och köpte en blå Skoda. Emil är förstås jätteglad och stolt och har provsuttit alla platser inklusive bagageutrymmet. Hans kommentar om den mycket blåa färgen var att färgen på vår bil syns mycket bättre än den blåa färgen på en annan parkerad bil i närheten. Det är inte bara Emil som är glad över bilköpet, det är vi också!

Posted by Picasa

fredag 9 juli 2010

Liseberg!



Igår var vi på Liseberg. Det ösregnade mest hela tiden, men det märkte nog inte ens Emil. Därmed var det inte heller några köer, så Emil hann åka upp ett helt häfte utan några problem. Åkpass nästa år?! Nu när han har blivit över 90 cm så finns det en massa roliga saker att åka och han prövade på det mesta. I början var han lite dämpad och tog de säkra korten Farfars bilar och Sagoslottet, men sedan blev det Cykelturen (ovan) och Smågrodorna (nedan), tillslut åkte han t.o.m Lilla berg-och-dalbanan fast det var lite väl häftigt för honom. Men efter en glass lekte livet igen och som slutkläm valde han att åka Farfars bilar en gång till.


Posted by Picasa

söndag 4 juli 2010

Midsommarafton



Iår firade vid Midsommar tillsammans med farmor och farfar och andra medlemmar i deras församling i jättemysiga Martinsgården. Det var fint väder, helt sensationellt! Emil såg jättemycket fram emot att fixa stången och dansa runt den, han hade full koll på vad som skulle göras trots att vi knappt pratat om det hemma, konstigt vad de ändå snappar upp. Han och pappa L plockade blommor (jag låg som vanligt på en filt och vilade ryggen) och hjälpte till att klä stången.



Här är det dans med "Små grodorna" och "Vi äro musikanter", jättekul såklart!



Ryggvila.



Emil helt slut på vägen hem till farmor och farfar efter firandet.
Posted by Picasa

Semester del 3



Såhär såg det ut för min del nästan hela den andra dagen. Jag hade vrålont i ryggen och gick bara mellan de olika husen och sedan låg jag på en filt och tittade, vädret var vackert som tur var.



Min första ganska lustiga tanke när vi tog detta kortet var: "detta kan vi ha som julkort". Förutom att det då skulle fattas en familjemedlem så är det väl inte precis frestande att skicka ett gravidkort (när det är några veckor kvar) när man inte är gravid längre...



På vägen hem tog vi en tur förbi Katthult (där Emilfilmerna spelades in). Här står vi i snickarboden och inspekterar spisen där Emil i Lönneberga smet ut en gång när dörren var låst. Vi åt god matsäck i trädgården. Vi gillade verkligen Pippiparken och vi kommer tillbaka ett annat år!


Posted by Picasa

Semester del 2



Pippi är Emils absoluta favorit så vid hennes hus tillbringade vi mycket tid. Vanligtvis är Emil livrädd för Kling och Klang men här gick det visst ganska bra. Föräldrarnas favoriter var tjuvarna Dunderkarlsson och Blom.



Vi köpte glass såklart!



Emils favoritfordon just nu är traktorer.



Emil testar Lottas trehjulig (Lotta på Bråkmakaregatan är en av hans favoritfilmer).
Posted by Picasa

Semester i "Pippiparken" del 1



Iår gick semestern till Astrid Lindgrens värld i Vimmerby, eller Pippiparken som vi kallar platsen hemma hos oss. Jag och Emil har pratat om semestern sedan i februari ungefär så det var så kul och skönt att komma iväg. Och det blev så lyckat! Parken var underbar för både vuxna och barn, vädret perfekt och boendet jättebra. Dagen vi kom till Vimmerby ösregnade det och vi var i stugan hela dagen efter att ha tittat på Astrid Lindgrens hus (vi bodde mittemot kan man säga). Emil var hur uppspelt som helst och föräldrarna räknade timmarna till läggdags. Sedan följde två härliga dagar i parken.




Lite vila ibland.



Pappa L och Emil tittar på teater.
Posted by Picasa

Sommartradition



Vi har en sommartradition hemma hos oss. En gång varje år, i början av sommaren, åker vi till triumfglass och köper varsin jätteglass som vi smäller i oss. Traditionen kommer från min familj, vi köpte alltid glass på skolavslutningsdagen. Så när Emil börjat skolan så skall vi nog förflytta glassköpet till den dagen, det är en sån otrolig sommarstämning!

Posted by Picasa