måndag 31 maj 2010

Emils 3-års kalas



Emil har pratat om sitt 3-årskalas sedan i vintras någon gång, så i lördags var det äntligen dags för släktkalaset! Han klarade av att vänta ända till kl 15:00 förvånansvärt bra (och han tittade bara på en film). Såhär stilig var han med sin nya skjorta.



Det som Emil pratat om inför kalaset har varit kakorna. Han hade beställt bla en "marsipantårta med blommor på" (prinssesstårta). Så det var bara att göra ett försök. Jag och Emil gjorde blommorna ett par dar i förväg och Emil fick själv pynta tårtan på den stora dagen. Det enda han åt av tårtan när det väl var dags var några blommor...



Emil fick många roliga presenter som var perfekta för hans nuvarande intressen (fordon och verktyg). När gästerna åkt hem radade vi upp alltsammans och lekte med det innan det var dags för att sova. Och idag (måndag) har Emil och jag lekt i timtal med allt det nya. Tack alla som var med på kalaset och för de fina presenterna, Emil uppskattade det mycket!
Posted by Picasa

måndag 17 maj 2010

Norges nationaldag



Idag är det 17 maj, alltså Norges nationaldag. Jag, Emil och mormor åkte in till stan för att fira med alla andra norskblodade i stan. Barnen fick roliga ballonger och man kunde köpa våfflor, korv med "lompe", glass, norska bakverk och norsk choklad. Vilken lycklig dag för kakmonsterEmil! och jag blev också lycklig av att få äta "gullbröd" (ett slags marsipanbröd) här i Sverige. Det var roligt att få lite "17 mai" stämning.


Posted by Picasa

Pappas pojke



Emil vill se likadan ut som pappa när han renoverar. Här är det skyddsglasögon och hörselskydd på när pappa L skall såga i kakel. Det bekymrar Emil att jag inte har några hörselskydd, så han tycker att jag skall önska mig det i födelsedagspresent.

Emils kommentar: "Bada pappa å Emil tan bydda. Mamma tan itte bydda. Mamma måtte dada mat" (=Bara pappa och Emil kan bygga. Mamma kan inte bygga. Mamma måste laga mat). Snacka om könsroller...

Posted by Picasa

Bio



I fredags var vi på bio hela familjen! Vi såg en Laban och Labolina film. Den var helt perfekt för Emil (fast lite läskigt ibland). Han förstod allt det roliga och vrålade av skratt, roligast var den ätande blomman som inte ville ha bullar utan ville ha ogräs istället. När det var 5 minuter kvar på filmen ville han gå till McDonalds, så det var perfekt timing.




Emil älskar milkshake och pommes frites.
Posted by Picasa

torsdag 6 maj 2010

Klä ut sig



Emil har börjat gilla att klä ut sig. På bilden ovan är han en pirat, de har tydligen napp och solglasögon. Efteråt frågade han: "mamma, va e en pidat". "En sån som åker båt och letar efter nedgrävda skatter i sanden" svarade jag då.



Vad han föreställer här det har han ingen aning om, men roligt var det iallfall.



Här är Emil en "dittig pindissa".



Och här har prinssessan förvandlats till riddare.
Posted by Picasa