torsdag 29 oktober 2009

Höstutflykt till Borås



Igår tog Emil och jag tåget till Borås. Utanför djurparken träffade vi familjen Malm och vi hade 4 roliga timmar när vi tittade på djuren och åt god mat. De roligaste djuren var aporna tyckte Emil, han skrattad högt när aporna svingade sig i repen (kameran strejkade en del så jag fick inga kort på det). Sedan var huset där elefanterna, noshörningarna och girafferna bodde extra spännande också. Man fick se djuren på riktigt nära håll. Vi hann också åka hem till Malms och leka och äta mat innan det bar iväg hemåt igen.




Lekplatserna i djurparken är inte heller så dumma.
Posted by Picasa

Krokodiler



Emil älskar krokodiler, han leker krokodil hela dagarna. Häromdagen åkte han och jag till naturhistoriska museét för att titta på deras krokodiler. Det tyckte han var spännande.

"Dododi itte bitas. Tatate (=staket)."
Posted by Picasa

onsdag 21 oktober 2009

Stolt storkusin



Min bror och svägerska har äntligen fått sin lilla flicka. Emil har väntat och väntat. Han har längtat efter att få bära, byta blöja och visa alla sina leksaker. Idag på lillkusinens tvåveckorsdag fick han hjälpa till med blöjbyte och så fick han "bäba bebis" som ni ser på bilden längst ner. Vad de är gulliga!


Posted by Picasa

söndag 4 oktober 2009

Konferenshelg



Emil ville också vara fin till generalkonferensen (pappa L hade kostym och slips på). Han ville ha sin "födelsedagsskjorta" på sig, inte sin "skjorta skjorta" (=alla andra skjortor) och slips. Och inte att förglömma: pippitofsar, som är mycket viktigt nuförtiden. Appropå skjortorna så har Emil bestämt sig för att inte ha på sig skjorta mer på söndagar, men på pappa L:s födelsedag övertygade jag honom om att en av hans skjortor var en födelsedagsskjorta och då gick det jättebra. Så det var den han ville ha idag. Gulleplutten!



Vi tittar på generalkonferensen på pappa L:s jobbdator och Emil tittar på Mulle Meck på vår dator. Rätt praktiskt!
Posted by Picasa

Templet



Förrförra veckan åkte jag och Emil till templet i Stockholm tillsammans med mormor och morfar. Pappa L kom dit lite senare med tåget och var med oss en dag. Det var en hellyckad resa och det tyckte Emil med. På förmiddagarna lekte han med mormor medan jag var i templet och efter middagsluren så lekte Emil och jag. På kvällen blev det middag och mera lek med mormor och morfar. Emil pratar ofta om "tippi" och det roliga lekrummet (bilden längst ner) och lekplatsen. Detta skall vi helt klart göra om!


Posted by Picasa