tisdag 19 maj 2009

Trädgårdsföreningen



Idag var vi sugna på en utflykt och kom på att trädgårdsföreningen skulle passa oss bra. Det var skönt att komma iväg, Emil ville gärna åka buss, äta bullar och springa omkring och upptäcka. Och det ville jag med!



Moppar går alltid hem.
Posted by Picasa

Vackra Gunnebo



I lördags när pappa L och morfar var bortresta åkte jag och Emil med mormor till Gunnebo slott. Det var härligt. Det finns vackra promenadvägar, fina planteringar och hästar att titta på. Det var en rolig dag!



Balansera med mormor.



Åka "moppe".
Posted by Picasa

Leka med morfar



Morfar har blivit en populär lekkompis. Dessa bilder är från när mormor och morfar passar Emil när jag och L är på date. Det är knappt så att Emil har tid att säga hejdå till sina föräldrar när han har så roliga lekkompisar.


Posted by Picasa

Cykla med pappa!



Att cykla är något av det bästa Emil vet. Det blir ofta en liten tur tillsammans med pappa när han kommer hem från jobbet.
Posted by Picasa

17 maj!



Norskblodade som vissa av oss är firarde vi 17:e maj som vi brukar göra. Så här fina var jag och Emil hela dagen.



Efter kyrkan åt vi (vår lilla familj+Emils mormor o morfar o Emils morbror M) 17:e maj mat i mina föräldrars trädgård. Denna goda mat består av kycklingsallad, potatissallad, bröd, ost, skinka och korv med lomper/tunnbröd.



Sedan bar det av till norska sjömanskyrkan dit stadens norrmän samlas denna dag. Där var det riktig 17:e maj stämning!



Dagen avslutas med att vi går i tåg. Emil tutade på för fullt dagen till ära.
Posted by Picasa

lördag 9 maj 2009

Koutsläpp



I år gjorde vi något vi aldrig gjort förut, vi cyklade till ett koutsläpp på en bondgård i Kåhög. Det var årets första lite längre cykeltur och Emil var överlycklig, han älskar att "dytta". Det var hur mycket folk som helst där och vi fick vänta ett bra tag, men tillslut kom korna ut. De hoppade och skuttade som bara den (de var inte särskilt graciösa...).



Här tar de några skutt, svårt att fånga med kameran.



Det fanns några bondgårdsfordon också som man fick provsitta. Emil och jag testar grävmaskinen. Det var lika roligt som karusellen på Liseberg.

Posted by Picasa

fredag 8 maj 2009

Bullbak



Baka sommarens utflyktsbullar är en bra aktivitet när det spöregnar ute och mamma P är sjuk. Emil var jätteduktig, med ytterst lite hjälp förfärdigade han en hel plåt med goda bullar. Nu ligger bullarna i frysen och väntar på att utflyktsvädret skall återvända!

Posted by Picasa