tisdag 28 april 2009

Påsk



Emil dukar till påskbuffé hemma hos farmor (mimmo) och farfar (dada). Numera dukar Emil alltid middagsbordet hemma, han tycker att det är jätteroligt och blir så stolt efteråt.



Det är roligt att äta med alla farbröder! Köttbullar och korv brukar gå hem.



Äggjakten var till en viss del utomhus iår, Emil som nu fattat konceptet hittade sitt ägg vid krukorna. Han fick "da" (choklad) som är ungefär det godaste som finns.



Här räknar han sina bitar: dy, dy, dy, dy, dyyy! (=5 st för dem som inte förstod det!)
Posted by Picasa

Stadsparken



I påskas var vi i Jönköping för att hälsa på farmor och farfar (Emils...). Att ta en promenad till stadsparken är ett måste. Vädret var fullkomligt underbart så vi passade på att ta några familjekort.



I stadsparken finns den största och bästa lekplats jag känner till, Emil njöt, han hade hittat en lekställning för de riktigt små och vågade åka ner för rutschkanan själv.




Ett till försök till familjekort, familjens manfolk tittar på ett flygplan istället för in i kameran.
Posted by Picasa

fredag 17 april 2009

Påskkul på Galaxen



Under påsklovet så hade djurparken Galaxen lite extra aktiviteter som vi passade på att besöka med några kompisar. Vi fick klappa fåren och lammen och det var riktigt roligt. Vi fick också äntligen möjlighet att åka prärievagnen som vi ofta sett dagisbarnen göra. Äntligen var det våran tur! Emil var stormförtjust!



Posted by Picasa

måndag 6 april 2009

Leta påskägg



Vi har tjuvstartat med påskgodis hemma hos oss eftersom vi åker bort till påsk. Påskgodis har vi alltid haft L och jag men nu när Emil har blivit så stor kan vi börja gömma äggen också. Jag har berättat för Emil många gånger att vi skall lägga choklad i påskäggen och gömma dem och när vi hittar dem så skall vi äta chokladen (det låter ju inte riktigt klokt...). Så eftersom vädret var vackert fast blåsigt gick vi igår ut i trädgården och gömde äggen. Jag "gömde" Emils ägg på sandlådan där han hittade det efter en stunds letande. Han hjälpte även mig och visade vart han och pappa L hade gömt ägget till mig.



Hela familjen äter "da" (=choklad) och "massa" (mandelmassegodis).
Posted by Picasa

söndag 5 april 2009

Påskgrisen



Emil och jag har fixat ett påskris. Vi har köpt fjädrar och små påskägg och häromdagen klippte vi kvistar ute till vårt ris, eller gris som Emilt tror att jag säger. Han gör snarkgrisljud varje gång han ser påskriset. Så gulligt!

Posted by Picasa

lördag 4 april 2009

Full fräs!



Emil har på sig nya reafynd och jag blev så nöjd att jag var tvungen att ta ett "uppställt" kort på Emil medans kläderna fortfarande är hela och rena. Så fort kort nr 1 var taget rusar han iväg och actionkorten blev rätt bra de med!


Posted by Picasa