måndag 19 januari 2009

Barntillsynen



Emil har börjat i barntillsynen! Då har man ju blivit stor, tycker vi föräldrar iallafall. Han sitter så fint på stolen under lektionen, leker jättebra och äter massor med smörgåsar. Ett mönsterbarntillsynsbarn tycker den mycket objektiva mamman. Jag måste också stolt meddela att han var därinne alldeles själv säkert i 20-30 minuter i söndags. Hoppas att det fortsätter så här bra!



Emil frågar alltid efter bilarna.



Sätta upp bilder på lektionen är kul!



Första gången i barntillsynen var pappa L med på matstunden.
Posted by Picasa

Docklek



Jag har plockat fram en av mina gamla dockor med tillhörande dockvagn från garaget. Det blev populärt. Varje dag leker vi med "bebin". Emil fixar och donar med filtar och mattallrikar och idag lånade han ut sina leksaker till dockan. Bilar tyckte Emil att hon skulle ha.
Posted by Picasa

Utflykt till naturhistoriska museet



Förra veckan åkte jag och Emil till naturhistoriska museét tillsammans med några andra familjer. Ett bra småbarnsmuseum tycker jag, en massa djur och ett väldigt bra eko (inte lika kul om man är där med en hel skolklass - öronproppar!). På det övre kortet tittar Emil på späckhuggaren (tror jag den heter) som hänger över en trappa. Vi tyckte att det var kul och vi kommer tillbaka och då tar vi med pappa L också!


Posted by Picasa

torsdag 8 januari 2009

Snö!



Äntligen har vi haft lite snö! Som tur var gick vi ut på förmiddagen för på eftermiddagen var snön nästan borta. Emil tyckte att det var jätteroligt att åka, så det var en hellyckad utflykt. Hoppas att vi får fler tillfällen att åka pulka!


Posted by Picasa

Ledigt=fixa hemma



Nu när vi är jullediga blir det en hel del fixande här hemma. Emil tycker att det är spännande och vill också hjälpa till. Han har full koll på såg, hammare och målargrejer. Här provar han sågen. Sången "jag hamrar och spikar" kommer väl till pass, vad jag är tacksam över att någon kommer på så bra sånger!



Diskhandskar kan vara bra.



Emil slipar mammas målarprojekt.



Borren är det häftigaste av allt!
Posted by Picasa

onsdag 7 januari 2009

Utflykt till Sjöfartsmuseet del 2



Det roligaste i lekrummet var den lilla båten och att ratta (bi=bil vrålade Emil) den stora båten. Sedan tog vi några varv runt på museets andra avdelningar och åt matsäck. Helmysigt.

Posted by Picasa

Lovutflykt till sjöfartsmuseet del 1



Igår åkte vi till Sjöfartsmuseet. Äntligen är Emil stor nog att uppskatta museibesök!



Först tittade vi på fiskarna och krabborna. Här är en "TOO" fisk!



"pi" = fisk



Sedan lekte vi på den stora båten.

Posted by Picasa