tisdag 30 december 2008

Julafton


Iår var det julafton hemma hos farmor och farfar, det tyckte vi var roligt allihop.



Det bästa på julbordet var korv tyckte Emil.



Men ingen mat kunde slå all julgodis! Ovan syns den traditionella julgodisgranen, den hade Emil full koll på hela veckan och det nallades en hel del. Dagen efter stora kakätardagen (annandagen) vaknade Emil och ville ha "dada" (=kaka) så fort han hade vaknat.


Emil var tomtenisse och hjälpte farmor tomtemor att dela ut alla julklappar.



Emil leker med sitt julklappståg.
Posted by Picasa

söndag 21 december 2008

Grötfrukost


Efterom vi inte kommer att fira julafton hemma så har vi haft ett eget julfirande den 4:e advent. Jättemysigt med alla nödvändiga julaftonsingredienser. Vi startade med tomtegrötfrukost med mandel i. Den som får mandeln får en överraskning (marsipangodis). Eftersom jag bestämmer reglerna så har jag bestämt att den som får mandeln måste dela med sig (=hälften var). Det är nämligen så att L alltid får mandeln hur jag än bär mig åt, så var det iår med såklart.



En glad vinnare!



Emil var inte med på tävlingen i år.



Årets mest spännande frukost (det kan ju hända att jag vinner)!
Posted by Picasa

Julklappsöppning!



Så kom kvällen med julklappsöppning! Det är alltid spännande, särskilt som L alltid slår in paket så att man omöjligt kan lista ut vad som finns i. Emil har inte riktigt fattat grejen med julklappar ännu men han tyckte att det var roligt och lekte jättemycket med sina fina grejer. När han tömde sin jättekartong med duplo sa han "me" (mer) hela tiden.




Emil har fått fisherprice arbetsfordon. Helt perfekt då han är inne i en lastbilsperiod. Om någon undrar över Emils orginella klädsel så beror den på att pappa L både hade på sig en slips och fick en i julklapp av mig, då ville Emil också ha en "pi" (=slips).




Pappa L har fått en renoveringshandbok. Se hur lycklig han ser ut!




Jag och Emil leker med det nya duplot.




Emil öppnar paketet med cirkusduplot. Där fanns det mycket roligt!
Posted by Picasa

lördag 13 december 2008

Luciamorgon



Mamma P och Emil lussar för pappa L.



Ibland har man tur och får både "buu" (=bulle) och "daada" (=kaka).



Emil uppskattade inte stjärngossesetet som jag köpt till honom så det fick pappa L ta hand om istället.
Posted by Picasa

Julfest



Idag var vi på församlingens julfest. Mysigt och roligt med många små tomtar och lucior som Emil tyckte om att titta på.




Tomten kom och delade ut paket. Emil fick en liten bil. "ta tyty bii" (=tack tomten bil) sa han efteråt.
Posted by Picasa

Julgranen




När Emil hade somnat i torsdagskväll tog vi upp julgranen (som vi lånat från mina föräldrar). Det var som vanligt jättemysigt. Vi var lite nyfikna på vad Emil skulle säga morgonen efter. "Tyy" (=stor) vad det första han sa, sedan undersökte han kulorna och lamporna lite. Bockarna var absolut roligast. Han är riktigt försiktig med granen och det som hänger på. Skönt!


Posted by Picasa

lördag 6 december 2008

Julförberedelser


Nu är det äntligen juletider! Första adventshelgen är julpyntshelg hemma hos oss. Vi pyntade och bakade hela lördagen och det blev jättefint. Emil blev jätteglad för sin adventsljusstake i fönstret. Vi har en likadan i kontoret och han sprang mellan sitt rum och kontoret, pekade och ropade pa! (=lampa) en lång stund.




Här bakar vi lussekatter. Vi tjuvstartade en vecka före advent. Så mysigt!




Här bakar Emil och jag mjuk pepparkaka.



Emil rotar bland julgranspyntet.

Posted by Picasa

Innebandy




Emil tycker om att spela innebandy (eller ba=boll). Men han har inte riktigt förstått vad det egentligen går ut på. Emils regler är som följer: Emil har en klubba och mamma/pappa har den andra klubban och sedan skall mamma/pappa jaga Emil med bollen runt i hela huset. Det tycker Emil är jätteroligt, han tjuter av skratt.

Posted by Picasa