tisdag 28 oktober 2008

Plikta (del 2)




Posted by Picasa

Plikta (del 1)



Idag var jag och Emil på Plikta tillsammans med några andra mammor och barn som vi känner. Det var verkligen roligt! Vi njöt båda två och Emil var helt förundrad till en början med. Favoriten var nog en rolig bil som gungade lite om man putte på den. Det fanns också en rutschbana i perfekt storlek (som både mamma P och Emil kunde åka på samtidigt). Rätt var det var så pinnade Emil in i "skogen" och hade roligt åt fåglar och löv. Emil skulle nog kunna bosätta sig på den lekplatsen om det inte vore för att alla mammorna höll på att frysa öronen av sig! Men vi kommer tillbaka!



Posted by Picasa

torsdag 23 oktober 2008

Moppekillen



Emil älskar moppar, eller må som han säger (uttalas som moppe fast man tar bort "ppe"). På bilden är vi på en liten moppeutställning som muséet i stan hade i somras. Nu på sista tiden har han också lagt märke till att moppeförarna har hjälm på sig. Så varje gång han ser en moppe (och motorcyklar och vespor) eller en cykel så bankar han sig själv på huvudet. På bilden nedan ser vi en sådan huvudbankning på Emils cykelhjälm.

Posted by Picasa

Lika som bär!?



Idag när L kom hem från jobbet la vi märke till att han och Emil har på sig likadana tröjor! Det måste ju fotas med våran snygga fondvägg som bakgrund.
Posted by Picasa

tisdag 14 oktober 2008

Leka hushåll



Den här bilden är bara för härlig tycker jag!



Det är för gulligt när Emil leker hushåll. Han fick bestick och servis ganska nyligen som han tycker om att leka med. Sedan köpte vi bord och stolar och matlagningsredskap till honom. Så nu sitter han varje dag på sin lilla stol och lagar mat till mig, sig själv, dockan och djuren. Innan vi äter skall det hållas matbön också!


Posted by Picasa

tisdag 7 oktober 2008

Djurgården



Vi har en djurgård nära där vi bor. Vi brukar ta en titt på djuren när vi skall gå och handla. Ibland säger vi bara hej till grisarna lite snabbt eller så är vi där en lång stund och tittar på alla djuren, vi tog den långa varianten idag. Emil tycker att det är jätteroligt och han brukar vråla "bäää" såfort vi kommer i närheten av gården. Som man kan se på Emils oroliga min så tycker han att fåren är lite läskiga om de kommer på för nära håll.



Här hälsar Emil på "hopphopp" och matar den med gräs.



Här tittar han på hönshuset. Eller "pa pa pa" som hönsen säger på Emils språk.

Posted by Picasa

söndag 5 oktober 2008

Vi har också en blogg



Nu är det dags för vår familj att skaffa en blogg! Vi vill gärna kunna visa familj och vänner hur gullig vår goa Emil är och lite vad vi sysslar med i vardag och fest. Bilden ovan är tagen i Visby nu i somras (augusti 2008) under medeltidsveckan.



Idag på eftermiddagen tog vi oss en söndagspromenad.
Emil älskar att vara ute och upptäcka olika saker och vi avslutade
promenaden på lekplatsen.



Här leker Emil "tittut" med oss, det är en favoritlek just nu.

Posted by Picasa