fredag 9 augusti 2024

USA 23 juli


Morgonen inleddes med ett bad i poolen. Sedan åkte vi till ett dinosauriemuseum efter ett stopp på Swig, som är ett "läskcafé".


Vi var på det här museet för 11 år sedan och då var det perfekt för barnen, inte lika mycket så den här gången, men kul ändå.





Efter museet åkte vi förbi ett shoppingcenter lite snabbt för att besöka en specifik affär som jag kollat upp. Där köpte jag en klänning. Sedan åt vi på Olive garden tillsammans med Nate och hans föräldrar. Det var jättetrevligt att träffa dem, särskilt då vi inte lyckats med detta på söndagarna. På kvällen åkte vi till Jordan river-templet så att killarna kunde göra dop där. Jag och Freja njöt av den vackra omgivningen. 






Alldeles i närheten av templet fanns en bilaffär som bland annat sålde Lamborghinis. Vi stannade till och tittade på bilarna som lyckligtvis stod utanför affären. Alfred hade faktiskt ett önskemål innan resan att få se Lamborghinis, så det var ju extra kul att vi lyckades med detta (absolut sista kvällen)!
 



Den 24 juli flög vi hem igen efter en fantastisk resa!







 

USA 22 juli


Ännu en späckad dag som inleddes med att killarna åkte och sköt på en inomhusskjutbana medan jag och Freja var på Walmart och handlade. Freja köpte lego och ett pennfodral och jag köpte ett roligt spel som vi hade spelat dagen innan. Sedan åkte vi till kyrkans historiska museum som var riktigt fint! Bilden ovan är från barnavdelningen. 


Äntligen fick jag se Minerva Teichert-målningar i massor!


En fiffig avståndsmätare för prärievagnar!


Ibland blir det för mycket museande...


Det fanns trevliga och barnvänliga aktiviteter genom hela museet.


På eftermiddagen fick Emil provköra Nates olika tjänstebilar (på den privata marken vid Nates jobb). Det var en liten lastbil, en "truck" och en skåpbil vill jag minnas. 


På kvällen åt vi glass på Leatherbys. Glassarna var stora och väldigt mättsamma!



På vägen hem körde vi förbi Taylorsville tempel, invigt 2024.





 

USA 21 juli


Efter kyrkan åkte Lucas, Nate och en annan missionärskompis hem till deras missionspresidentska, syster Hinckley. Hon hade sytt ett lapptäcke med alla missionärers namn och tillhörande lands flaggor på. Jag och barnen umgicks med missionärskompisens fru och barn, vi pratade och spelade spel. På kvällen åkte vi till restaurangen Sizzlers, som har en jättegod salladsbuffé.