söndag 13 november 2016

Frejas rum


Här kommer några bilder från Frejas rum. Jag är riktigt nöjd och bara älskar hennes tapet (och matchande sängkläder). Sedan bilderna togs har vi bytt ut spjälsängen till en liten utdragssäng som hennes syskon, kusiner, jag själv och Frejas morfar har sovit i som små.





Frejas pippitoffsar


Detta är Frejas (och min) favoritpyjamas! Rekordet är tre dygn tror jag, tillslut lyckades jag smussla undan den. Så gulligt. Samtidigt hade hon en pippitoffsfrisyrperiod.

Annars är detta en mycket bestämd 21 månaders flicka. Favoritlekarna är dockor, dockvagnar, flygfordon, bilar och gosedjur. Hon tycker mycket om att läsa böcker, det blir en hel del läst varje dag. Gärna om "sassa" (=dammsugare) och "Byscha" (=bebis) och "Mash" (=Max). Freja sjunger också mycket, det är såå gulligt när hon sjunger för sig själv. Favoritsångerna är "Binka" (=Blinka lilla stjärna) och "Pinna" (=Imse vimse spindel). Hon gillar att leka med sina syskon och med sina småkusiner. Hon är i "springaivägåldern". Så fort man skall byta blöja, ta på kläder eller sätta sig i bilen så springer hon och "gömmer" sig, helst i ett speciellt soffhörn och utomhus får man alltid jaga henne. Det godaste som finns är glass, både riktig och glass gjord på frysta bananer. En liten bestämd gullunge (eller gumma som hon själv säger) som ganska snart blir två år!

Halloween


Vi var riktigt taggade inför årets Halloween. Barnen hade planerat sin utstyrsel i god tid och vi hade köpt in saker vi behövde. När dagen äntligen kom klädde de ut sig och gick runt i grannskapet och gjorde "bus eller godis". Mycket godis blev det. Lite senare på kvällen åkte vi till kyrkan och fortsatte firandet där. En hel del barnfamiljer var där och hade förberett aktiviteter i de olika rummen. Efter avklarad aktivitet fick de godis. I vårt rum fick barnen gåtor av en trollkarl (Lucas), om de inte klarade gåtan blev de förvandlade till möss eller spindlar... Väldigt lyckad dag!


Pippi.


Jokern.


Troll (ett snällt).




Lucas som trollkarl.



Emil i Hogwartsrummet.

torsdag 3 november 2016

Flygtur


Här har vi de glada och pirriga killarna i familjen precis före flygturen. Piloten var Lucas arbetskamrat. Resan gick från Borås och sedan över Göteborg (bla vårt hus!). Förtjusningen var av varierande grad efteråt, allt från illamående till magpirr. En rolig erfarenhet, även för mig som befann mig på marken tillsammans med Freja.


Vardagskvällar


Här är en bild på fredagsmyset med film, godis, popcorn och vindruvor.


Film och speldags kl 18:00. Freja gillar att vara med bröderna och titta lite grann.

Sensommardagar


Vi fick en alldeles fantastisk septembermånad i år. Jag och barnen tog en promenad i området med kameran i högsta hugg.