söndag 4 september 2016

Freja 18 månader


Nu har lilltjejen hunnit bli 18 månader. Hon har blivit så stor! Jag får nog göra en lista:

-ca 30 ord (+läten för olika djur)
-mycket "NÄJ" och slänga sig på golvet under skrik
-älskar att vara ute för att undersöka, klättra, klänga, gunga och åka rutschkana
-älskar att cykla bakpå pappas cykel
-vill helst vara barfota
-gillar pålägg
-känner sig så fin med halsband och lackskor
-säger till när blöjbyte behövs
-gillar att läsa böcker, särskilt Maxböcker
-favoritsången är: I ett hus vid skogens slut...
-gillar små playmobilsaker, dockor och Alfreds bilar
-gillar att köra omkring med dockvagnen
-en del "mina" om saker hon vill ha
-leka med brorsorna
-hoppa är kul

Numer sover hon inte middag på något organiserat vis, somnar hon i bilen så somnar hon (sådär vid 14-15 tiden) och det funkar bra. Hon blir ju väldigt trött utan middagslur och somnar då vid 19 tiden eller t.o.m innan det. Sover sedan i ca 12 timmar. Annars är det fullt ös, hon vill ha sällskap hela tiden och trivs bra utomhus. Hon tycker att det är roligt med andra barn, söker gärna upp jämnåriga på lekplatser och badstränder. Hon förstår nu vad leksaker föreställer och kan tex mata och natta dockor. Hon äter det hon äter, ena dagen köttbullar, en annan dag makaroner, en dag mycket, en annan dag lite och till nattningen täpper vi till med en flaska välling.

Vikt:
Längd:




Det där hårfluffet...



Freja har snott Alfreds hatt.

lördag 3 september 2016

Alfreds första skoldag


Alfred har blivit skolpojk! Han har börjat i förskoleklass. Äntligen. Vi hade gjort lite skolshopping en tid innan så att han skulle vara redo med skolväska, gympapåse och gympaskor. Han har med sig ett par stycken kompisar från förskolan och har Emils gamla fröken, så det mesta är ganska bekant och tryggt. Han längtar efter att få jobba mer i matteboken!


Emil sommarläser


I somras läste Emil 30 minuter om dagen. Han valde då bla att läsa "Bibelberättelser". Så nu har han plöjt hela Bibeln i barnversion, det tycker jag var bra gjort!

Alfred 6 år


Alfred har äntligen blivit sexåring! Han låg och väntade läänge på oss. Han hade önskat sig en speciell ninjagolegolåda i flera månader och nu äntligen så fick han den! Han byggde på skeppet mer eller mindre konstant i två dagar tills det var klart. När det var uppbyggt byggde han de andra mindre legolådorna han fått på sin födelsedag och på sitt släktkalas. Den här killen älskar lego! Tur att det var sommarlov. Ett par dagar innan hade han haft barnkalas på Airhop (trampolinpark) tillsammans med Emil och en kompis. Härliga dagar!






Äskhults by


På en av sommarlovets sista dagar åkte vi hela familjen till Äskhults by. Det är så otroligt vackert där! Även om vi missade barnaktiviteten så hade barnen det roligt, det går nästan inte att låta bli att leka och ha det kul där. Det känns lite som att leka i dockhus i naturlig storlek.


Matpaus.


Freja hittade vinbär.


Killarna hoppade i höet.


En fyrklöver!





Det fanns en massa utklädningskläder, jättekul!




Alla  kläder skulle provas.


Längst upp fick de klättervilliga barnen sova och bakom spisen i värmen fick "gamlingarna" sova.