lördag 6 augusti 2016

Gripsholm


På lördagen åkte vi hem, eller snarare till en mellanlandning i Jönköping. På väg dit stannade vi i Mariefred där Gripsholm slott ligger. Också ett ställe jag velat besöka i flera år och det var verkligen jättetrevligt och vackert. Jag hade dessutom precis läst ut en historiebok som handlade om Vasaätten, så det passade väldigt bra (eftersom Vasaätten har hållit till där en del) och kul att se välkända originalmålningar av diverse kungligheter. Något som var unikt med slottet var Gustav den III:s teater.






Stockholm del 3


På torsdagseftermiddagen badade vissa av oss (=Emil och Freja) i Rudan och senare på kvällen var vi hemma hos familjen O. De tipsade oss om Tyresta nationalpark som ligger i närheten, så dit åkte vi på fredagseftermiddagen. Där gick vi en liten tur i skogen med roliga frågor och utmaningar längst med vägen. Riktigt trevligt, lagom och vackert!







Stockholm del 2


På onsdagseftermiddagen åkte vi till Junibacken som är en jättefin sagobokstemapark. Hit har jag velat i flera år och nu äntligen blev det av! Det blev lek, en rolig teater med Lennart Hellsingmusik och en tur i sagotåget (som blev Alfreds favorit).


Inte nudda golvet-lek hos Pippi.


Fötterna på huvudkudden.



Frejas favorit var rutschkanan i Mumindalen.





Stockholm del 1


Varje sommar spenderar vi en vecka i Stockholm så att jag och Lucas kan vara i templet. Nu har vi fått en bra rutin på det: jag och Lucas tar varsitt tvåtimmarspass i templet om dagen, vi byter efter en gemensam lunch på gästhemmet. På eftermiddagarna (efter kl 15:00) gör vi utflykter hela familjen. Före kl 15 går vi till olika lekplatser, promenerar i skogen, går till biblioteket, badar och köper glass med barnen.


Tisdag eftermiddag blev det bad i havet vid Östnora camping och traditionen trogen spelade vi minigolf, i år tillsammans med morbror M och moster E.


Alla kom i tillslut, men Emil och Freja var som vanligt först ut.



fredag 5 augusti 2016

Alfreds förskoleavslutning


Sent om sider kommer några bilder från Alfreds förskoleavslutning. Ett kapitel är avslutat för Alfred och snart börjar han i förskoleklass. Alla barn fick varsin barnbibel i present, Alfred var så stolt!


Jönköping


Varje sommar brukar vi tillbringa några dagar i Jönköping hos farmor och farfar. I år tog vi oss en tur till Gränna och Visingsö.


Emil provligger en gånggrift.


Borgruinen Näs vid öns södra udde inbjuder till lek. Där åt vi också jordgubbar inköpta längst med vägen.



Vi åkte såklart Remmalag.


Senare på eftermiddagen spelade de flesta av oss innebandy i kyrkan tillsammans med farbröderna R och J, farfar och faster C. Det var väldigt populärt, helt enkelt något av det roligaste Emil någonsin gjort. "Det här skall jag skriva om i dagboken!"


Det pågick en matfestival i staden samtidigt som vi var där, vi stack dit med barnen och testade "fish and chips", polska(?) piroger, belgiska våfflor och italienska kakor. Smaskigt!


Trädgårdslek.


Vi åkte till ett jordgubbssjälvplock, det blev en god jordgubbslunch med pannkakor, grädde och glass. Under dagarna i Jönköping firade vi också midsommar, hälsade på familjen M i deras nya hus, badade och gick till stadsparken. Härliga, härliga dagar!

torsdag 4 augusti 2016

Freja städtant.


Freja med "städtantslook". Jag kämpade tappert för att rosetten skulle sitta under dagen, vilket inte var så populärt, men ett par bilder blev det iallafall.



Syskontokerier


Freja och Alfred tokar en del tillsammans, men ibland blir det "bråk", som när det råder olika åsikter vem som skall ha en viss leksak tex.