måndag 25 juli 2016

Bornholm dag 10 - hemresa


Så var det tyvärr dags att åka hem. Jag hade gärna stannat längre vilket ju är ett gott betyg för semestern.  På förmiddagen medan Lucas tog ner tältet badade vi andra i campingens pool.
 Våra matvanor i Skåne hade varit ganska vettiga men på Bornholm skenade de iväg. Inför avresan åt vi glassbuffe till lunch på campingen. 

Dagen efter hemkomsten somnar Freja på köksgolvet på eftermiddagen helt utslagen, men som hon har njutit av semestern!


Bornholm dag 9 - Hammershus


Nu var det dags att besöka vad jag antar är öns "mesta" sevärdighet, nämligen borgruinen Hammershus. Den låg otroligt vackert och pampigt. Vi gick omkring, tittade på utsikten och åt danska wienerbröd till lunch. När vi var färdiga åkte vi till Sandvig där vi ägnade stranden några timmar. Senare promenerade vi lite i Sandvig och Allinge där vi också åt på restaurang.















Bornholm dag 8 - havet


Stranden låg alldeles intill campingen, här är Alfred på väg. Alldeles underbart!






Kvällens restaurangbesök.

Skåne dag 8 - Bornholm


På den 7:e semesterdagen packade vi ner tältet och åkte vidare mot Bornholm. Vi campade nu på Dueodde familiecamping som ligger på södra Bornholm, alldeles intill havet. När tältet var uppe tog vi ett dopp i havet.

Dag 8 inledde vi med att bada (bilderna hamnade i fel ordning) och på eftermiddagen åkte vi norrut längst med den östra kusten. Vi stannade till i Svaneke och Gudhjem där vi promenerade runt och njöt av atmosfären och köpte choklad. Väl hemma åt vi på campingens restaurang.


Frukost bestående av yoghurt, flingor och nutellamackor.


Svaneke.






Gudhjem.


Skåne dag 6 - Kivik


Ännu en gång hade vi tur! Kiviks marknad var igång när vi hade vägarna förbi. Man blev helt matt bara efter någon minut, men nu har vi varit där iallafall. Vi tittade också förbi Kiviks musteri och sedan tog vi ett sent eftermiddagsdopp.


Skåne dag 5 - Hölleviken


Barnen lekte runt i vikingabyn på Fotevikens museum i Hölleviken. Killarna försökte se ut som bistra vikingar, väldigt gulliga sådana.






Emil och Alfred gör en slags fläta och Alfred testar att mala mjöl.





I bakgrunden syns öresundsbron.



Skåne dag 5 - Smygehuk


Vi tog en sväng förbi Smygehuk, Sveriges sydligaste punkt.