måndag 23 maj 2016

Sköna maj







Freja var inte alls intresserad av att stå i högt gräs och se söt ut när jag tog kort, hon ville till närmsta husets rabatt och busa. 


Ännu en gullig bild på gosFreja


Freja vill ut NU!

Freja spelar piano


Freja härmar pappa som ofta spelar piano.





Leka med brorsan!


Såhär kul är det att leka jage med Alfred!



Liseberg


Liseberg är "avklarat" för i år! Vi ville gärna hinna med Liseberg innan turisterna och den riktiga sommarsäsongen drar igång och det lyckades vi bra med, nästan aldrig längre än tio minuters kö. I år fick killarna i familjen stora åkpass och jag och Freja roade oss genom att titta på och att leka på lekplatserna och annat som är skojigt för en ettåring (slänga stenar i brunnar, slänga allt möjligt i ån bla ett försök med sin mössa, slänga blad i soporna - slänga saker är helt enkelt poppis just nu). Riktigt kallt var det, men rejält klädda som vi var så gick det bra. Det blev en härlig dag!


Med stora åkpasset fick barnen prova på mycket nytt.


Ny jättefin lekplats!




Slänga stenar i brunnen.

Vitsippspromenad


Varje vår brukar vi gå till bäcken nära där vi bor för att leka och njuta av vitsipporna, så även i år. Emil, Alfred och deras kompis byggde broar och fördämningar och Freja satt på en sten i bäcken (som tur var var hon nöjd med att sitta still...).





Näsetloppet


På valborgsmässoafton var pojkarna med på Näsetloppet. Särskilt Emil hade längtat efter en "springtävling", så jag blev glad när jag fick nys om detta lopp. Alfreds åldersgrupp sprang 400 m och fick medalj, kexchoklad och banan efteråt. 



Emil sprang 2,5 km på 12,17 minuter. Helt otroligt bra! Stolta barn och föräldrar!