måndag 25 april 2016

Freja just nu


Nu är Freja 14,5 månader. Det händer saker precis hela tiden! Sista veckan som en 13 månaders gick/kröp hon 50/50 och under första veckan som 14 månader började hon att gå för det allra mesta. Nu kryper hon bara om hon råkar glömma av sig. Hon har också börjat klättra upp på köksbordet om hon får möjlighet (hon orkar inte dra ut stolarna själv ännu). Hon älskar att vara ute och undersöka allt det roliga som finns där. Nu har hon också upptäckt alla roliga djur; fåglar, myror, hundar och katter. De håller på med vägarbeten i området och Freja tycker att det är såå roligt med grävmaskiner och traktorer. Det där med mat är inte så spännande, har väl inte tid antar jag. Men hon har börjat äta lite med sked. Hon vet nu också att godsaker finns. Det första godiset hon fått är kexchoklad på ett fredagsmys (annat får vänta). Nu har hon fått sina två första kindtänder, då var hon lite gnällig. Hon sover för det mesta middag ca en timme om dagen.





Freja gillar:


Just nu gillar Freja:

-Klättra.
-Pärlor.
-Smycken.
-Skor.
-Utomhus.
-Fåglar.
-Arbetsfordon.


Emil läser


Detta har jag sett fram emot! Att barnen blir så uppslukade av frivilligt läsande att de varken hör eller ser något annat! Det var barndomens Bamsetidningar som åstadkom detta.


Släkthelg


Vi tillbringade en långhelg i Jönköping då vi var med på flera familjebegivenheter. På söndagen välsignades barnens lilla kusin Loke. Härligt, vackert och trevligt! 

På måndagen var det begravning för gammelfarmor Anna-Greta. Också det var fint och väldigt trevligt där 31 av de 36 barnbarn var med, Anna-Gretas 5 barn, mängder med barnbarnsbarn och andra släktingar och vänner. 

Under helgen hann vi också med trevligt häng hos farmor och farfar, lek i stadsparken, fredagsmys och ett biobesök för mig och Lucas. (och Freja började gå över från krypa till gå!)


Tjolöholms slott


I samband med min födelsedag i mars åkte vi till Tjolöholms slott för att se utställningen med Jane Austenkläder (kläderna var utspridda i slottet, så det var ingen separat stor utställning). Det var riktigt trevligt!

Alfred: Tänk att dammsuga det här huset!
Emil: Jag förstår att du ville köpa det här huset när du var liten mamma, det skulle jag också vilja om det fanns vanliga kontaktuttag, så att man kan ladda ipaden. 

Efter slottsturen gick vi runt i parken och på stranden. Matsäck hade vi också med oss. En härlig dag!







Konstmuseét


En vinterlördag åkte vi till konstmuseét på en grönsaksmålningsaktivitet. Det blev en tur runt på museét också för att titta på tavlorna. Kanske inte det roligaste enligt vissa, men lite roligare blev det när jag guidade lite och Alfred blev helt fascinerad av tavlan med den döde Karl Xll.