söndag 14 februari 2016

Freja 12 månader


Nu har vi en ettåring i huset! Hjälp vad året har gått snabbt. Under månaden som gått har Freja börjat ställa sig upp helt på egen hand och står sedan riktigt länge, gärna applåderandes. Hon har också tagit sina första steg. Så gulligt! Hon ställer sig upp och tar sedan ett steg eller två innan hon ramlar. Extra roligt blir det ju när hela familjen sitter runt henne och uppmuntrar henne. Hon förstår mer och mer också och kan visa att hon vill ha saker tex. Hon förstår det där med "hejdå" och ibland när jag pratar om pappa L så vinkar hon och säger "hejdå" (ett ljud som låter som hejdå), vi brukar nämligen vinka till honom när han åker till jobbet om morgnarna. Ordförrådet är som innan: titta, tittut, o-oo (hejdå) och mamma. Nu sover hon bara middag en gång om dagen, på förmiddan. Lagom till att hon äntligen kan äta all mat så har aptiten minskat. Hon äter för det mesta på egen hand och det är jätteskönt. Apelsin och vindruvor är bland det bästa som finns. Nu får Freja också duscha på söndagar. Hon har avskytt att bada i balja, men duscha går visst bra. Nu ser vi fram emot vår och utelek!

vikt: 7950 g
längd: 73 cm




Freja ett år!


Ungefär så här kul är det att fylla år när man har 39-40 graders feber. Stackare! Jag, Emil och Alfred kom in med bricka och presenter medan pappa L höll födelsedagsbarnet sällskap. Vi hade varit upp på vinden och hämtat ner leksaker och packat in och till frukost blev det smoothie. Sedan har det mest varit bära, gnälla, hosta och inte kunna sova middag fast man behöver. Det har varit en tuff vecka när de flesta har varit/är sjuka. Det blir tårtfirande senare när alla är friska. Det gulligaste har nog varit brödernas entusiasm över att Freja skulle fylla ett år, så gulligt. De har varit så måna över att hon skulle få en riktig födelsedag, helt enligt alla konstens regler.




Tittut!



Jämförelse mellan ettåringar


Nu kunde jag inte låta bli att jämföra bilder från min ettårsdag och bilder på Freja. De tre översta är jag och de tre nedersta är Freja. Så svårt att få Freja att titta in i kameran nuförtiden, hon kisar eller tittar bort eftersom hon vet att blixten kommer. Man kan väl se vissa familjedrag!






måndag 8 februari 2016

Snart ett år...


En liten Freja som snart fyller ett år! Här har hon på sig den klänning som jag hade på mig då jag fyllde ett år. Roligt att se klänningen i färg eftersom bilderna på mig i klänningen är svartvita. Freja tog sina första medvetna steg igår, den 7 februari. 








onsdag 3 februari 2016

Snö!


Snön kom ju till sist! Pappa L tog barnen till skolan och förskolan den där dagen då det kom så mycket snö (det var hurtigt för i Emils klass var de bara 7 elever och i Alfreds grupp var det 6 barn). På eftermiddagen blev det skottande och pulkaåkning för hela slanten!




Freja tycker som sagt om att sitta i saker.


Killarna skottade utanför grannarnas hus också, det resulterade i en godispåse (vi har verkligen tur med grannar!). På kvällen satt de i soffan under en filt, såg en film och åt godiset - fredagsmys mitt i veckan!


Fullt ös!


Fullt ös på Freja i januari månad.





Stå själv!


I januari började Freja stå själv medvetet! Förut stod hon några sekunder och ibland utan att hon visste om det, men nu står hon länge och det syns ju på bilderna hur stolt hon är!



Freja klättrar.


Freja har börjat klättra! Väldigt gulligt, men nu har vi flyttat på docksängen (och tagit ur bottenplattan så att den inte skall gå sönder).



Sitta i saker.


Freja älskar att sätta sig i saker.