fredag 13 november 2015

Freja nio månader.


Här är det full fart! Jag fick nästan jaga Freja för att lyckas ta kort på henne. Hon hasar runt som bara den. Hon har lärt sig och krypa också, men det gör hon bara om underlaget är mjukt, på hala golv går väl rumphasandet snabbare antar jag. Hon har också lärt sig att ställa sig upp med stöd och att sätta sig ner igen. Dessutom har det dykt upp en till tand. Hon äter riktigt bra tycker jag, hon har återgått till att acceptera viss matning, som tex med gröt. Nu äter hon mat sex gånger om dagen, varav sista målet är en flaska välling inför sänggåendet. Jag ammar en gång vid femsnåret på morgonen, då somnar hon om till klockan halv sju (dessvärre somnar inte jag om). Hon sover middag två timmar på förmiddagen och en stund på eftermiddagen. För att sammanfatta med Alfreds kommentar: "hon är så söt att man inte kan låta bli att pussa henne".

Vikt: 7150 g




Godsaker under bordet.

Höstlov


På höstlovet ägnade vi oss åt diverse aktiviteter:
Måndag: hemmalek med grannar.
Tisdag: aktiviteter på världskulturmuseet.
Onsdag: badade på Emils gamla simskola.
Torsdag: universeum.
Fredag: halloweenfest.
Lördag: en till halloweenfest.

På loven får barnen spela och se på film när de vaknar på morgonen. I samband med halloween åt de godis till frukost... Det såg så sött ut när Freja också stod och tittade på pojkarnas film. Hon tycker så mycket om att leka med sina bröder.


Barnen gjorde eget slime på universeum (som hade speciella höstlovsaktiviteter).


I hajakvariet hade de en massa pumpor.


Man fick smaka på kryddade larver, syrsor och nått insektsknäckebröd. Det gjorde Emil och Alfred och kompisarna som vi var med, tokisarna! Jag hoppade över det...




På världskulturmuseet hade de en parkouraktivitet, Emil testade det för några år sedan med en duktig instruktör, men den här gången blev det inte så bra tyvärr (uselt). Men det fanns roliga brädspel som man fick testa, så jag fick några julklappsidéer. 


Freja härjade runt för fullt på museet. 

Alla dessa klänningar!


Det är så roligt med alla dessa gulliga klänningar! 



Halloween


Tre ruskprickar på väg till Halloweenfest! Vi hade en riktigt lyckad "bus eller godis" tillställning i kyrkan. Vi hade hand om spökbowling som måste klaras av innan man fick godis. Det fanns ca tio liknande aktiviteter i de olika rummen och efter en timmes tid var kyrkan full av godisglada barn. 

Alfred voltar.




Alfred har lärt sig att göra volter, han är såå stolt! Han säger: "Jag är så cool, jag kan göra volter OCH har en lös tand".