lördag 29 augusti 2015

Sommarsöta Freja


Ännu fler bilder på världens gulligaste Freja! Hon är bara så galet söt! Och varenda liten min och nyans måste såklart dokumenteras...





Alfred 5 år


Här är den nybakade femåringen! Alfred firade sin födelsedag hemma hos farmor och farfar det här året eftersom vi var på väg ner från Stockholm. Han fick ett lasersvärd av farmor och farfar som var mitt i prick, star wars är populärt just nu. Annars är det lego som är det roligaste att få för Alfred. Det blev en rolig lekdag med risgrynsgröt och prinsesstårta (egentligen är det bara marsipanen som är god enligt Alfred men det är väl den mest "tårtiga" tårtan antar jag). På eftermiddagen var vi med på farbror J:s 40-årskalas.



En egen chipspåse från "chips och godis farbrorn" R och C.



Stockholm


Som vanligt tillbringade vi några dagar vid templet i Stockholm under semestern. Det blev riktigt bra i år, alla nöjda! Barnen lekte runt med nya och gamla kompisar och jag och L turades om att vara i templet. Vi kunde t.o.m vara där lite grann tillsammans medan mormor passade barnen (Freja började denna veckan att äta gröt "på riktigt" vilket underlättade). På eftermiddagarna gjorde vi aktiviteter som att bada och spela minigolf . På vägen upp och ner från Stockholm passade vi på att besöka farmor och farfar också.



Alfreds fiolkonsert


Bilder från Alfreds fiolkonsert som förskolan hade i våras. 



Medeltidsdagen 4 juli


I somras var vi på Varbergs medeltidsdag. Jättekul!


Danmark från mobilen


Fler Danmarksbilder (mobilen är rensad..).

Översta bilden från Danmarks högsta topp.
Bilden nedan är från Legoland.


Första bilderna på Freja


Jag insåg att jag inte lagt upp någon av de allra första bilderna på Freja, de fanns nämligen på L:s telefon. Här kommer de iallafall: Freja 15 minuter gammal.



fredag 21 augusti 2015

Freja 6 månader


Nu har lillflickan blivit ett halvt år! Småbebistiden är förbi på allvar... Två saker har varit "nya" de senaste månaden: hon kan sitta själv, hur stadigt som helst nu, sådär så att man kan lämna henne på mattan utan att vakta henne och hon låter massor. Det är "dadada" och smacka med tungan och alla andra bebisljud såklart (i skrivandets stund har hon börjat med bavava och papapa också).

Freja gillar mat! Förutom amning får hon annan mat ca 3 gånger per dag, gröt morgon och kväll och en portion med något annat (frukt eller grönsaksmos). Det verkar som om hon inte gillar potatis men allt annat slinker ner. Särskilt gott är s.k fruktdrink. Hon riktigt vrålar om vi äter och hon inte får smaka (på en pizzeria vrålade hon så mycket att pizzabagaren gav henne en banan, då jag inte snabbt nog gav henne pizzabitar).

Hon gillar att leka med duplofigurer. Det är en riktig fröjd när alla tre barnen sitter i samma rum och leker. Brorsorna är populära och de tycker att Freja är hur rolig och gullig som helst. 

Freja gillar omväxling, hon är hur nöjd som helst när vi är borta nånstans. Vi har varit en del på stranden det sista och då har hon mycket kul att titta på. Vattnet gillar hon inte, men att gräva ner tårna i sanden tycker hon om.

Någon form av sovrutiner har börjat dyka upp nu, vi brukar ta en morgonpromenad då hon sover och hon brukar slockna i min famn runt åttatiden på kvällen (sedan sover hon där i minst en timme innan det går att lägga henne i sängen). 

Vår goa solskensflicka!

längd: 65,5 cm
vikt: 6370g


tisdag 11 augusti 2015

Emil just nu.


Emil älskar att spela på sin ipad. Den senaste tiden har det varit mycket "plants vs zombies" (för övrigt ungefär det enda spelet som jag tycker är roligt). Det har orsakat en del lek och ritande för Emils del. Här har han ritat en del av växterna som skall besegra zombiesarna (som försöker äta upp växterna i en åker, typ mördarsniglar...).



I Emils klass har de fått ett läsbingopapper som läxa över sommaren. Här sitter han under ett träd och läser i tio minuter. Han har precis läst ut sin första "Lasse Majabok", så han har blivit riktigt duktig!

Danmark: åka båt.


Sista dagen i Danmark hade vi inga speciella planer för, vi hade hoppats på havsbad någon av dagarna, men så blev det ju inte. Men i alla turistbroschyrer som låg i stugan fanns det bilder på kanoter och det tyckte vi var en bra idé. Vi hyrde en motorbåt istället, det passade bättre med en bebis i familjen. Det blev en härlig timme och barnen fick också prova att köra. När Freja väl vaknade var hon inte alltför nöjd, hon gillade nog inte flytvästen.




Sedan spelade vi minigolf på ett mysigt ställe alldeles nära ån där vi hade åkt båt. 



Och ett sent eftermiddagsdopp! Vi är jättenöjda med vår Danmarkssemester!

Danmark: Bork vikingehamn.


Vikingafriluftsmuseet i Bork var roligt, det fanns mycket för barnen att göra. Förutom att leka "parkour" runtomkring så gjorde de egna tennsmycken och egna skinnpåsar som blev jättefina.  




Vår Freja bredvid gudinnan Freja. 


Här visar de sina hantverk.