fredag 31 juli 2015

Danmark: Silkeborg


Barnen älskar semesterfrukostar för då har vi alltid nutella och någon sorts "kakflingor" som de fått välja helt själv. Nu köpte vi danskt chokladpålägg också, lite matkultur... 

Annars glömde vi all kylskåpsmat hemma, men som tur var kom vi ihåg frysmaten (jag hade gjort lunch och middag för hela veckan).



En söndagseftermiddag i regnet, men man måste ju bada på semestern. Vi åkte tillbaka till sjön en finare eftermiddag också, så att vi vuxna kunde ta ett dopp i det iskalla vattnet.




En mysig spelkväll framför kaminen. 

Danmark: Legoland


Två dagar ägnade vi åt det efterlängtade Legoland. Jag tror att det levde upp till Alfreds förväntningar. Roligt var det iallafall! Vi var inte ensamma om man säger så, men allt gick förvånansvärt smidigt. Vi hann åka allt av intresse, se alla tre biofilmer och den roliga teatern. Freja var jättenöjd, hon gillar att titta på nya grejer så det passade henne bra.


Obligatoriskt sockervadd! 




Barnen hade fått danska pengar i födelsedagspresent, pengarna spenderades på starwarslego i legobutiken. Det är helt enkelt starwars som gäller just nu!

Danmark: Skagen


Årets semester gick till Danmark. Vi hade hyrt en stuga utanför Silkeborg som ligger mitt i Jylland. På det viset befann vi oss ungefär 1 timme från alla ställen som vi ville besöka. Vi tog färjan till Fredrikshamn och därifrån åkte vi till Skagen och grenen. Som vanligt var det sådär underbart ute på grenen. 


Emil klättrar på en bunker.


Det blåste massor så Freja fick packas in ordentligt.



Här möts Kattegatt och Skagerrak.



söndag 12 juli 2015

Freja 5 månader


Tiden går så fort! Freja är redan 5 månader. Nu känns det som om mycket hänt. Hon har lärt sig att vända sig åt båda hållen och hon förflyttar sig genom att putta iväg sig själv med fötterna, så det är inte säkert att hon ligger kvar där man la henne. Nu vill hon gärna sitta med stöd och riva ut saker från leksaksklådan själv. Hon tycker om sånger och ramsor och brorsorna är hur roliga som helst. Hon gillar mat och maten hamnar i magen (till skillnad från syskonen där jag fick ha skyddsdräkt...). Eftersom hon är ganska lätt i vikten med en något dalande viktkurva, så behöver jag inte hålla igen med smakportionerna tyckte bvc-sköterskan. Hon har nu fått sina vaccinsprutor (3 o 5 mnd) och fick feber båda gångerna. Hon tycker om att vara ute, då finns det mycket att titta på. Hon är go, glad och nöjd (så länge hon får tillräckligt med variation). 

vikt: 5760 g
längd: 63



Börja äta


Detta är första gången Freja har förkläde på sig när hon äter. Hon har nämligen börjat bli matad med sked=kladdigt. Hon är riktigt talangfull, det mesta hamnar faktiskt i magen.

Sommarflicka


Vår lilla tjej är bara för söt! Världens sötaste faktiskt!



Morgonstund!


Vi brukar vakna till Frejas nöjda småprat, vanligtvis runt sjutiden på morgonen. En morgon hade hon lagt sig på tvären i sängen, hon har blivit så rörlig!



torsdag 9 juli 2015

Freja och lillkusinen


Vi har hälsat på efterlängtade kusinen M, en underbart söt liten pojke. Vi hoppas på många roliga lekstunder!

Freja och jag


Jag och goaste Freja!

Storebröder


Emil och Alfred är duktiga på att passa och ta hand om Freja. Vid ett tillfälle hittade jag Freja i korgen (Emil var precis bredvid som tur var). Freja är så förtjust i sina bröder och de i henne!

Favoritmotivet


Mitt favoritmotiv!


tisdag 7 juli 2015

Äskhult


För ett par veckor sedan åkte vi till vackra Äskhults by tillsammans med kompisar. Det blev en riktigt härlig dag! Först grillade vi korv och marshmallows och sedan gick vi en guidad tur i byn. Alla tio barnen var med, lyssnade och ställde frågor (inte Freja då förstås). Sedan lekte barnen runt, hittade utklädningskläder och lekte ännu mer. Mammorna njöt av allt det vackra.