onsdag 24 juni 2015

Pippiparken


Dagen före midsommarafton tillbringade vi i Astrid Lindgrens värld, eller Pippiparken som vi brukar säga. Det var som vanligt fantastiskt roligt! Bäst tyckte vi om Kling och Klang. Vi hann med två Pippiteatrar, två Ronjateatrar, en Emilteater och två teaterstycken på lilla scenen. Ändå kunde vi göra allt i lugn och ro. Vi ser redan fram emot nästa besök, när det nu blir.









onsdag 17 juni 2015

Freja 4 månader


Älsklingsplutten har blivit fyra månader! Nu älskar hon att leka med leksaker och blir bättre och bättre på att få tag i och att hålla fast. Att vara ute och titta är också kul, då behövs inte lika många leksaker. Nu har hon börjat le och skratta åt kittelramsor, det är roligt tycker jag. När hon var förkyld i början av tredje månaden vaknade hon två gånger per natt, men när hon blev frisk återgick hon till att vakna en gång. Så lyxigt!! Hon brukar somna runt 21-22 -tiden och vaknar vid 7. Vi har börjat med smakportioner! Det "nya" sättet går ut på att ge dem pyttelite och då är saltad mat ok (vi doppar fingret i vår egen mat och ger henne). Så nu är hela familjen mer involverad i smakandet och det är så roligt. Favoriterna är banan, vindruvor, jordgubbar, potatis och grädde. Hon gillar däremot inte yoghurt och cremefraichesåser. Hon är så go och glad och nöjd och söt!!

Vikt: 5460 g
Längd: 61 cm



fredag 12 juni 2015

Emils dop


Den 1 juni på Emils 8-årsdag hade han sitt efterlängtade dop. Vi har förberett under en ganska lång tid med hemaftnar med dopsprat och praktiska övningar i hur man skall hålla. I primär har de också haft en bra och trevlig dopsförberedelse tillsammans med en annan 8-åring. Emil hade bjudit in mormor och morfar och farmor och farfar till sitt dop och gjort ett eget program och bestämt vem som skulle göra vad. Det var så fint och mysigt på alla sätt! Efter dopet bjöds det på kvällsmat och godisskål hemma hos oss.


Vattnet var alldeles för varmt så vi fick hälla i iskall vatten ett tag så att det inte skulle vara brännvarmt.


Stolt far och son!



Farmor och mormor gosar med Freja.



Hela familjen på Emils stora dag.

Emil 8 år!


Äntligen en 8-åring i huset! Mysig morgon med många paket: "Den här gången fick jag allt som jag önskade mig, det brukar man inte få". Den här gången hade Emil nämligen fått skriva en önskelista som jag sedan tog med mig till leksaksaffären och det gick hem... Efter skolan bjöds det på de önskade våfflorna och sedan lekte Emil med sina presenter tills det var dags för dopsförberedelserna.


Ninjadräkt var en populär present!


Söt födelsedagsfirare!

Gullunge!


Gulliga Frejabilder! (maj)


Frejas stol



Freja gillar att sitta i sin stol och spana in vad vi sysslar med i köket och att vara med när vi äter. 

Alfred cyklar!


Den 23 maj var en stor dag för Alfred, då cyklade han för första gången helt själv! Nu behöver han träna, träna, träna så att han kan hantera allt helt på egen hand. Emil längtar efter en cykelkompis!

Stilige Alfred


"Jag är en stilig man!"

Nu har Alfred också fått sig en hatt, precis som pappa och Emil!