lördag 16 maj 2015

Freja leker


Bilderna är tagna den 15 maj.




Favoritgiraffen. 


Freja tre månader


Nu har Freja blivit tre månader! Tiden rusar som vanligt när man har en liten bebis. Nu vill hon vara med mer än någonsin. Hon sitter med i sin stol vid matbordet när vi äter och jag får "gå sjal" en hel del här hemma, så att hon kan titta på när jag lagar mat och sånt. Blir det tråkigt så kinkar hon. Hon har så smått börjat leka med leksaker, men kittelramsor och sånt har hon inte riktigt fattat det roliga med ännu. Hon har en leksaksfavorit och det är en giraff. Freja har haft sin första förkylning, hon är inte helt bra riktigt ännu. Under sin tredje månad har hon sovit jättegott på nätterna, vaknat bara en gång per natt för att få mat (och sovit natten igenom flera gånger). Vissa dagar sover hon en massa och andra dagar är hon vaken nästan hela tiden. Hon är en "ammare", hon tycker det är mysigt med långamningar.

Vikt: 4990 g
Längd: 58,5 cm


Frejas välsignelse


Freja välsignades söndagen den 12 april. Pappa L gav Freja en vacker välsignelse och med i ringen var Frejas morfar och farfar. 

Efter kyrkan åkte vi hem till oss för att äta och prata. Det bjöds på pastasallad och kakor.


Ulla och farmor beundrar Freja.


Alfred skötte presentöppnandet: "Jag vet vad det är, det är kläder".


Fotograferingsförberedelser.


Farmor och farfar till vänster om oss och mormor och morfar till höger.


Mormor gosar med Freja.


Sovande huvudperson! Freja klarade dagen hur bra som helst!

Skogspromenad


En söndagseftermiddag i april tog vi en promenad i Lärjeåns dalgång. En ny rutt för mig och barnen i en riktigt maffig skog men väldigt backig. Emils kommentar: "Det här får inte bli en tradition".

Pojkarnas födelsedagar är i antågande och det innebär ett ökat ansvar. Detta är sommarens förändringar:

Emil: skall ta undan en gemensam sak från middagsbordet och torka bordet efter sig.
Alfred: skall somna själv (det gör han nu!), lägga sin tallrik i diskmaskin (hittills har han lagt den på diskbänken), ta undan något gemensamt från middagsbordet, ta på sig strumpor själv och bre smörgåsar själv. Roligt och skönt med växande barn!




Freja ler


Det är inte helt lätt att fota när Freja ler, men vid det här tillfället lyckades jag!


Alfred och Freja


Alfred och Freja på foton tagna i april.



Söta Freja


Här kommer några gulliga bilder på Freja som togs den 18 april.



onsdag 6 maj 2015

Syskon


Syskonbild tagen den 3 maj. "Vem vill hålla Freja?" "Jag vill" vrålar båda två. Det fick bli ett kort var. De är så gulliga med henne! Jag njuter av det så länge det varar, om ett år när hon vill röja i deras rum låter det kanske annorlunda... "Det är som att ha en katt eller hund. Man vill pussas och gosa hela tiden." Så sa Emil häromdagen.



Freja rör sig!


Jag la Freja såhär och efter en stund hade hon snurrat sig så att hon bytt håll, så att hon låg som bilden nedan. Utvecklingen går framåt!